Russische regelgever: 'Crypto-sancties is digitaal fascisme'

Russische regelgever: 'Crypto-sancties is digitaal fascisme'

Een van de belangrijkste regelgevers van Rusland vindt dat er sprake is van 'digitaal fascisme'. Hij noemt de crypto-sancties die aan Russische burgers zijn opgelegd ongepast.

Sancties op Rusland

Zijn opmerkingen zijn een reactie op het laatste sanctiespakket van de Europese Unie tegen Rusland. Het omvat een compleet verbod op alle Russische internationale cryptobetalingen aan de Europese Unie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De EU probeerde eerder al de waarde van cryptotransacties naar Russische cryptowallets te beperken. Sommige walletproviders gingen hier direct mee aan de slag, zoals Blockchain.com. Ze blokkeren nu alle Russische gebruikers van haar platform.

Voor de maatregelen was de grens nog $10.000 voor Russische gebruikers, nu is er overal een streep door getrokken.

Rosfinmonitoring, een antiwitwasregelgever, slaat nu van zich af. Behalve dat hij ze een voorbeeld van ‘digitaal fascisme’ noemde, vertelt Herman Negliad dat Rusland de crypto-gerelateerde sancties van de EU zou ‘omzeilen’.

Negliad is een Russische staatssecretaris en tevens de adjunct-directeur van Rosfinmonitoring,

Adoptie?

Hij voegt eraan toe dat de regering "bedrijven de mogelijkheid gaat bieden om internationale afwikkelingen te doen". Hij voegde eraan toe dat ze klaar staan om handelaren te helpen met "cryptocurrency's, de digitale roebel of een hybride vorm van betalingen."

Het ministerie van Financiën heeft ook gereageerd op de kwestie. Ze hadden niet verwacht dat Russische cryptowallets in het sanctiepakket zouden worden meegenomen.

Anatoly Aksakov, voorzitter van een Doema-commissie, spreekt ook minachtend over de nieuwe sancties.

“De blockchain technologie is voor staten moeilijk te controleren. Het is moeilijk om de herkomst van gebruikers van zo'n netwerk te achterhalen. En veel gebruikers zullen sancties kunnen omzeilen.”

De centrale bank krabbelt ook langzaam iets terug in haar negatieve houding ten opzichte voor cryptovaluta. Waar ze het eerder nog wilden verbieden, zien ze nu een uitzondering voor internationale betalingen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Rusland

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan