BlockchainCom blokkeert Russische klanten na Europese sancties

1123 totale weergaven

BlockchainCom stopt met het bedienen van Russische klanten. Het grote cryptoplaform kondigt de maatregelen aan in een email.

De Europese Unie kwam recentelijk met een nieuw sanctiepakket. In de praktijk betekent dit onder andere dat bedrijven binnen de EU geen diensten meer mogen aanbieden aan Russen. Voor de maatregelen was de grens nog $10.000 voor Russische gebruikers, nu is er overal een streep door getrokken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

BlockchainCom voert dit zelf ook als reden op: “Als gevolg van EU-sancties is Blockchain dot com momenteel beperkt in het leveren van diensten aan Russische staatsburgers. Het is Blockchain.com momenteel verboden om bewarings- en beloningsdiensten te leveren aan Russische burgers.”

Het is nog onduidelijk hoe het zit met andere diensten van het bedrijf. Russen hebben naar verluidt tot 27 oktober om hun geld op te nemen.

Eerder besloot ook CryptoCom (voorlopig?) de deuren te sluiten voor mensen uit Rusland. Zij hebben voor zover bekend nog niet verteld tot wanneer klanten de tijd hebben om geld op te nemen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsRusland

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...