EU verbiedt cryptobetalingen uit Rusland in nieuw sanctiepakket

EU verbiedt cryptobetalingen uit Rusland in nieuw sanctiepakket

De Europese Unie heeft de sancties tegen Rusland verder uitgebreid. Zo worden cryptobetalingen van Russische rekeningen, wallets of andere bewaardiensten naar Europese wallets of accounts verboden.

Het is een van de maatregelen uit het achtste sanctiepakket tegen Rusland sinds de invasie van Oekraïne in februari dit jaar. Eerder was er nog sprake van een verbod vanaf transacties boven de 10.000 euro, maar dat plafond is nu ook opgeheven. Dus ongeacht de hoogte van de transactie, geldt dit verbod.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Onderdeel van de nieuwe Europese sancties is ook een invoerverbod van in totaal 7 miljard euro in een poging om de Russische oorlog in te dammen.

Beleidsmakers in de Europese instellingen drongen aan op de invoering van strengere sancties tegen Rusland als reactie op de resultaten van de "schijnreferenda" die zijn gehouden in de bezette Oekraïense regio's Donetsk, Cherson, Luhansk en Zaporizja, die de leden van het Europees Parlement hebben afgekeurd.

De vraag is hoe de Europese Unie het verbod op cryptobetalingen wil gaan implementeren. Bitcoin is een peer-to-peer netwerk, het is simpelweg mogelijk om zonder derde partij waarde uit te wisselen. Het verbod zal zich dan met name richten op derde partijen zoals beurzen en brokers die kunnen identificeren welke gebruikers uit Rusland komen.

Lees meer over:
Bitcoin Rusland regulering Europa

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties