Rust voor de storm? Bitcoin struggled met belangrijke support op $59k

569 totale weergaven
|

 

Een nieuwe week, nieuwe kansen: Zit er een fakeout in de lucht gevolgd door een dump of staan we aan de voet van een nieuwe breakout en poging naar de 64k? Tijd voor een recap met mijn inzichten voor volgende week!

Wat zagen we vorige week?

Vorige week zagen we een nette push naar de 64k. De bulls hadden het even onder controle met een sterke beweging richting de 64k, maar zoals je kunt zien, werd deze push meteen teruggeduwd door de bears. Er werd nog een tijdje geprobeerd om door de weerstand heen te breken, maar helaas…

 

Bears namen daarna de overhand en dumpten de prijs helemaal terug over de afgelopen week. Gisteren tikten we zelfs de 59k aan. In deze zone zit er flink wat support, dus het is geen verrassing dat we hier wat resistance tegenkwamen.

Deze liquidity werd snel opgesnoept, en nu hikken we rond de 60.6k. Er is op dit moment weinig power van beide kanten; iedereen lijkt de kat uit de boom te kijken.

Laten we even uitzoomen om het grotere plaatje te bekijken. De 55k support is een belangrijk niveau dat al eerder stand heeft gehouden. We hebben hier in het verleden sterke buy power gezien, wat suggereert dat deze zone opnieuw een belangrijke area kan worden.

Als de prijs verder zou zakken richting de 55k, zou dit voor veel traders een interessant punt kunnen zijn om in te stappen/bij te kopen, gezien de historische reacties in deze zone.

Mogelijke scenario’s

Hier zijn enkele scenario’s die we kunnen verwachten:

Bullish scenario:

  • Bounce vanaf de 59k-60k zone: Als de bulls deze support vasthouden, kunnen we een bounce verwachten richting de eerstvolgende resistance rond de 64k. Een break boven de 64k zou bullish zijn en kan de prijs verder duwen richting 67k-68k, met als ultieme target de vorige highs rond 70k. (Bullish Bias haha)
  • Triggers voor bulls: Een duidelijke break boven 62k en vervolgens een sterke daily close boven 64k zou bevestigen dat de bulls weer controle krijgen. In dat geval kunnen we verwachten dat de prijs verder omhoog beweegt.

Bearish scenario:

  • Breken van de 59k support: Als deze zone breekt, kunnen we een verdere daling verwachten naar de volgende sterke support rond 55k-56k. Dit niveau heeft in het verleden als belangrijke support gefungeerd en zou opnieuw een zone kunnen zijn waar buyers weer instappen.
  • Triggers voor bears: Een daily close onder de 59k zou wijzen op een verdere correctie richting 55k. Macro-economische factoren of onverwachte gebeurtenissen zouden hier ook extra bearish druk kunnen geven.

Waar moet je op letten?

  • Sterke beweging boven of onder 60k: Een duidelijke richting zal waarschijnlijk pas ontstaan bij een sterke break boven 62k of onder 59k.
  • Volume en volatiliteit: Een toename in volume kan een indicatie zijn van een naderende grote beweging, of het nu omhoog of omlaag is.

Mijn take

Op dit moment blijf ik vanaf de zijlijn toekijken wat de markt gaat doen. De situatie is vrij onbeslist met weinig duidelijke richting, en dat is vaak het moment waarop ik liever even afwacht. Hoewel we rond de 60k-59k een stevige support hebben, zien we dat de bulls niet genoeg is om een duidelijke rally te starten. Aan de andere kant lijkt er ook niet genoeg bearish momentum te zijn om door die support heen te breken.

Ik wil eerst bevestiging zien van welke kant de markt op gaat voordat ik weer actief wordt. Een break boven de 62k zou een eerste signaal zijn dat de bulls om wat ruimte terug te winnen, met een mogelijke target richting 64k en/of hoger. Maar als de 59k support breekt, kunnen we snel een verdere dump richting de 55k zien, en dat zou een moment kunnen zijn waarop de bears meer controle krijgen.

 

Door: Nino van Gerwen

Nino is een ervaren technisch analist, trader en community builder met bijna een decennia aan ervaring in de Web 3 space. Met zijn achtergrond in front-end development en UX/UI, gecombineerd met een passie voor AI en Blockchain, brengt Nino een unieke en praktische benadering naar de tafel. Zijn ...