S2F-model maakt comeback, bitcoin koers van 54.000 dollar in aantocht?

Als we de populaire analist Philip Swift mogen geloven, dan begint het befaamde Stock-to-Flow model van PlanB aan een sterke comeback. Op het moment van schrijven voorspelt het model een koers van 54.664 dollar en met de huidige koers van 27.395 dollar kruipen we steeds dichterbij. De afgelopen bearmarkt zat het model er verder naast dan ooit, maar niet genoeg om het model te laten breken.

Krijgt PlanB dan toch zijn gelijk?

Als de bitcoin koers teruggaat naar de S2F-waarde van 54.664 dollar die het model nu voorspelt, dan krijgt PlanB met terugwerkende kracht alsnog gelijk met zijn model. In de jaren na de publicatie van het model in 2019 vergaarde de Nederlandse analist naam en faam met het model.

Dat optimisme rondom de analist verdween compleet nadat de bitcoin koers tijdens de bearmarkt van 2022 door het ijs zakte. Iedereen was klaar om het model uit het raam te gooien en te vergeten, maar nu lijkt het erop dat het toch nog goed kan komen voor PlanB.

De reacties onder het bericht van Philip Swift laten zien dat de meest mensen nog niet klaar zijn om het S2F-model weer te omarmen. "Dit model is zijn geloofwaardigheid verloren, omdat dit de historische cyclus zou verbreken tijdens de volgende bearmarkt", aldus #EndTheFed in reactie op het bericht van Swift.

PlanB is optimistisch

De Nederlandse analist kan zich wel vinden in de analyse van Swift en deelt deze zelfs op zijn tijdlijn met zijn 1,8 miljoen volgers. Het kan best zijn dat Swift het model alleen deelde om dit voor elkaar te krijgen en daarmee een hele bak nieuwe volgers binnen te halen. Als dat het doel was, dan is dat in ieder geval gelukt.

PlanB lijkt hiermee aan te geven dat hij zelf ook nog het volle vertrouwen in zijn S2F-model heeft. Op 30 maart deelde PlanB ook nog zijn optimisme over de koers, door te spreken over: "[...] een aantal grote kopers met een onstilbare honger. Het momentum is echt."

Waarmee hij uiteraard doelt op een aantal grote vissen die momenteel bitcoin kopen en dat het opwaartse koersmomentum wat we nu zien voor bitcoin echt is. Als dat het geval is en PlanB gelijk krijgt, dan zou het niet lang moeten duren voordat we de koers van 30.000 dollar verbreken, zeker omdat het traditionele financiële systeem ook zwaktes begint te vertonen op dit moment.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....