Salaris werknemers kan door Bitwage nu in bitcoin betaald worden

Bitwage heeft een oplossing in de markt gezet waarmee werkgevers bitcoinsalarissen kunnen uitbetalen via hun payroll-providers.

Sats als salaris

Het bedrijf heeft al langer diensten waarmee werknemers hun salaris in cryptovaluta uitbetaald kunnen krijgen. Nu heeft het door nieuwe integraties hun software vastgeknoopt aan een aantal standaard salaris-uitbetalingsdiensten. Ook voor het uitsturen voor facturen kun je bij Bitwage terecht.

Het bedrijf is nu compatibel met verschillende payrollproviders, waaronder ADP, Paychex, Paycom, Gusto en Trinet. Door de integratie kun je een percentage van je salaris opdelen in bitcoin, stablecoins of Amerikaanse dollars.

Volgens een persbericht onderscheidt Bitwage zich omdat ze non-custodial zijn. Het geld dat door de werkgever bij Bitwage wordt gestort, wordt automatisch direct doorgestuurd naar een wallet of bankrekening naar keuze. “Zo wordt het risico geminimaliseerd en de veiligheid gemaximaliseerd”, aldus het bedrijf.

Betaalbedrijven kunnen zich aanmelden op het platform via het zogenoemde Bitwage Automated Connection. Vanuit daar creëert het bedrijf een portal voor de salarisopties waar werknemers zich dan weer kunnen aanmelden. In deze online omgeving kunnen ze dan achterlaten hoe ze hun salaris uitbetaald willen krijgen.

Bij elke betalingscyclus genereert Bitwage automatisch een loonlijst voor elke werknemer op basis van hun salarisvoorkeuren.

De CEO van Bitwage, Jonathan Chester, vertelt dat het hun missie is om werknemers de mogelijkheid te geven om in bitcoin uitbetaald te krijgen. In Nederland kan het juridisch gezien ook, al moet je het minimumloon in euro krijgen én een schriftelijk ondertekende overeenkomst opstellen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws