Brussels parlementslid zet in 2022 salaris van €66.000 om in bitcoin

Brussels parlementslid zet in 2022 salaris van €66.000 om in bitcoin

Christophe De Beukelaer laat dit jaar iedere maand zijn salaris omzetten in bitcoin. Hij zit in het Belgische parlement van Brussel voor de cdH en wil zo aandacht vragen voor bitcoin en andere cryptovaluta.

Bitcoinstandaard

De Beukelaer krijgt zijn salaris in euro’s en laat ze omzetten in bitcoin bij de Belgische broker Bit4you. Als volksvertegenwoordiger in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement verdient hij €5.500 per maand. Hij is naar eigen zeggen de eerste Europese politicus die op deze manier op de voorgrond treedt als bitcoiner.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De 35-jarige Brusselaar heeft een duidelijk doel voor ogen met de actie.

“Het is de rol van de politicus om het publiek bewust te maken van deze maatschappelijke veranderingen die eraan komen. We kunnen niet langer onwetend blijven over deze nieuwe wereld!” schrijft hij op zijn eigen website. “Het is een beetje alsof je je vastklampt aan de koets of kaars als auto's en gloeilampen verschijnen. Adoptie zal exponentieel zijn.”

Brussel als Bitcoinstad

De Beukelaer heeft voor de christendemocraten onder andere mobiliteit in portefeuille en toont zich nu ook een pleitbezorger voor adoptie van cryptovaluta. Hij zou Brussel zich graag zien ontwikkelen tot een “ecosysteem” voor de crypto-industrie in Europa. Met deze actie wil hij laten zien dat het mogelijk is om van bitcoin te leven. Het is daarnaast een oproep aan collega-politici om de kansen van bitcoin en andere cryptovaluta te zien. En in het verlengde roept hij nog op tot “een diepe reflectie op ons monetaire systeem.”

Deze promotie van Brussel is de Europese regionale variant op wat Eric Adams en Francis Suarez in de VS doen met New York en Miami. Of België een voortrekkersrol op het gebied van bitcoin gaat spelen moet nog blijken. De Beukelaere zet in ieder geval zichzelf en Bit4you in de schijnwerpers met een aantal ferme uitspraken.

Lees meer over:
Belgie adoptie New York miami

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties