Sam Bankman-Fried Gaat in Beroep Tegen Straf van 25 Jaar: Hij Wil In Brooklyn Blijven

Sam Bankman fried - SBF - in beroep tegen celstraf.

Sam Bankman-Fried, de voormalig CEO van FTX, heeft een verzoek ingediend bij rechter Lewis Kaplan om tijdens zijn beroepsprocedure in het Metropolitan Detention Center in Brooklyn te mogen verblijven. Dit verzoek kwam na zijn veroordeling tot een gevangenisstraf van 25 jaar in maart. Bankman-Fried’s advocaten hebben op 8 april het verzoek ingediend met als doel het vergemakkelijken van de toegang tot zijn beroepsadvocaten.

Veilig in Brooklyn

De reden voor dit verzoek is dat een verblijf in Brooklyn de voorbereidingen op het beroep tegen zijn veroordeling en strafmaat zou vergemakkelijken. Eerder, tijdens de veroordeling op 28 maart, kondigde rechter Kaplan aan dat Bankman-Fried zijn straf zou uitzitten in een gevangenis van middelmatige of lage beveiliging in de San Francisco Bay Area, dichtbij waar zijn familie woont.

Voordat zijn borgtocht in augustus 2023 werd ingetrokken, verbleef Bankman-Fried voornamelijk in het huis van zijn ouders in Californië, nabij Stanford University. Zijn verdedigingsteam, geleid door advocaat Marc Mukasey, had reeds aangegeven te zullen appelleren tegen de veroordeling van Bankman-Fried op zeven misdrijftellingen.

In het kader van de zaak tegen FTX en Alameda Research, was Bankman-Fried een van de weinigen die niet schuldig pleitte en koos voor een juryrechtspraak. Anderen die betrokken waren bij de cryptobedrijven en in dezelfde zaak werden aangeklaagd — Caroline Ellison, Gary Wang, Nishad Singh en Ryan Salame — bekenden schuld en accepteerden deals met het gerecht.

Salame wacht zijn veroordeling af op 28 mei, terwijl het onduidelijk blijft wanneer Wang, Ellison en Singh voor de rechter zullen verschijnen. Changpeng Zhao, die schuld bekende aan een misdrijftelling in een aparte zaak betreffende de cryptocurrency exchange Binance, zal op 30 april worden veroordeeld.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...