Sam Bankman-Fried krijgt huisarrest in woning van ouders

Sam Bankman-Fried krijgt huisarrest in woning van ouders

Sam Bankman-Fried mag in het huis van zijn ouders zijn rechtszaken afwachten. De oprichter van FTX en Alameda Research komt op een borgtocht van $250 miljoen vrij.

Bankman-Fried krijgt huisarrest in het picturesque Palo Alto, in Californië. Dat meldt de Inner City Press. Als onderpand geldt onder andere het vastgoed van de ouders van Bankman-Fried.

Eerder dit jaar ontplofte FTX, Alameda en een reeks aan andere bedrijven op de naam van SBF. Er zijn letterlijk miljarden dollars 'kwijt'. De rechter geeft aan dat de kans op vluchten klein is, mede door de bekendheid van SBF.

Op dit moment lopen er acht zaken vanuit Amerikaanse aanklagers tegen SBF. Het gaat onder andere om bankfraude, het voorliegen van klanten en het negeren van de verkiezingswetten in de Verenigde Staten. Eerder vandaag werd duidelijk dat zijn voormalig compagnons hem onder de bus hebben gegooid in hun eigen zaken.

Caroline Ellison was naar verluidt naast zakenpartner ook de vriendin van Bankman-Fried. Zij kreeg de leiding voer Alameda Research. Het handelsbedrijf ontving vele voordelen op het handelsplatform FTX. Ook zouden er klantenfondsen van FTX naar Alameda zijn gegaan.

Lees meer over:
misdaad FTX

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties