Voormalig CEO van Alameda Research bekent schuld

Er zijn vorderingen in de zaken omtrent cryptobeurs FTX en dochterbedrijf Alameda Research.

Bekentenissen

De voormalig CEO laatstgenoemd handelsbedrijf bekent schuld aan strafrechtelijke vervolging. Het gaat om Caroline Ellison. Op Twitter maakte ze enkele dagen voor de ondergang van FTX nog furore door vol trots te verkondigen dat er nog miljarden aan droog kapitaal langs de zijlijn stond om de waarde van de FTT-token te verdedigen.

Onderstaande tweet dateert van 6 november 2022.

Hetzelfde geldt voor Gary Wang. De medeoprichter van FTX bekent schuld en zal vrijwillig meewerken met de lopende onderzoeken.

De Amerikaanse procureur voor het zuidelijke district van New York maakt dat nieuws bekend.

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft ook civiele aanklachten tegen de twee ingediend, omdat ze investeerders zouden hebben opgelicht.

De procureur voegt eraan toe dat zowel Ellison als Wang samenwerken met aanklagers. Hij verwacht meer aanklachten tegen andere personen in te dienen.

Hij is ook van plan om andere betrokken van het ingestorte cryptobedrijf in beeld te krijgen, voordat er aanklachten zouden kunnen worden ingediend. Hij waarschuwt: "ons geduld is niet eeuwig."

"We blijven de klok rond werken en we zijn nog lang niet klaar."

Sam Bankman-Fried

Daarnaast deelt hij dat Sam Bankman-Fried nu ook in hechtenis zit bij de FBI. Gisteren werd duidelijk dat de voormalig CEO van FTX wordt overgevlogen naar de Verenigde Staten. De communicatiechef van het ministerie van de Bahama's deelt op Twitter het volgende statement over de uitlevering:

Sam Bankman-Fried werd op 12 december gearresteerd op het Caribische eiland. Na twee pogingen tot een borgtocht, lijkt het doek nu toch echt te vallen voor de voormalig miljardair.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFTX