Sam Bankman-Fried moet de cel in: borgtocht ingetrokken

1067 totale weergaven

Sam Bankman-Fried, de voormalige topman van crypto-exchange FTX, zal zijn tijd niet langer in huisarrest doorbrengen, maar achter tralies. Een federale rechter in New York besloot vrijdag zijn borgtocht in te trekken tijdens een zitting in het zuidelijke district van New York.

Na het besluit van de rechter werd Bankman-Fried overgedragen aan de Amerikaanse Marshal. Pogingen om het besluit van de rechtbank aan te vechten en uitstel van de uitspraak te krijgen, werden afgewezen.

Volgens ooggetuigen werd Bankman-Fried geboeid en uit de rechtszaal geleid na het verwijderen van zijn schoenveters, jasje en stropdas. Zijn verdediging heeft aangegeven het niet eens te zijn met de beslissing en van plan te zijn in hoger beroep te gaan.

Tot nu toe zat Bankman-Fried in huisarrest bij zijn ouders in Palo Alto, Californië. Nu wacht hem een verblijf in een New Yorkse gevangenis in afwachting van zijn strafproces, gepland voor 2 oktober.

De voormalige CEO staat al sinds december onder een immense borg van $250 miljard, ondersteund door zowel zijn ouders als academici van Stanford University.

De aanklacht tegen Bankman-Fried werd serieuzer toen hem werd verweten vertrouwelijke informatie te hebben gelekt naar The New York Times. Eerder had het ministerie van Justitie hem al in het vizier wegens beschuldigingen omtrent zijn contacten en acties in relatie tot een getuige in zijn zaak.

Belangrijke figuren, zoals professor Laurence Tribe van Harvard, hebben hun steun betuigd aan Bankman-Fried en beargumenteerd dat hij het recht had om met de media te spreken.

Als hij schuldig wordt bevonden, kan Bankman-Fried een straf van meer dan een eeuw gevangenisstraf tegemoet zien. Hij wordt beschuldigd van tal van delicten, waaronder grootschalige fraude bij FTX, dat vorig jaar faillissement aanvroeg.

Lees meer over:
AmerikaFTXmisdaad

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...