“Cryptobeurs FTX.com gaat doorstarten”

FTX is een doorstart aan het plannen van de offshore cryptobeurs FTX.com, het is onderdeel van een concept reorganisatieplan, waarover The Block bericht. De cryptobeurs is dan gericht op niet-Amerikaanse gebruikers.

De bewindvoerders van de ingestorte beurs stellen in het plan (PDF) voor om de schuldeisers in verschillende groepen in te delen. Gebruikers van de FTX.com offshore beurs worden als “dotcom-klanten” geclassificeerd en FTX-gebruikers in de VS als “Amerikaanse klanten”.

Elke accounthouder van FTX.com gaat een pro rata aandeel van de opbrengst ontvangen uit een pool van activa die verband houden met de FTX.com-beurs, verminderd met (eerdere) uitbetalingen aan de FTX.com-klantengroep en kosten.

Specifiek voor de klanten van FTX.com stelt de faillissementsbeheerder voor om een nieuw bedrijf op te richten met externe investeerders om een “herstart” van het offshore-platform. Deze wordt niet opengesteld voor Amerikaanse investeerders. Als alternatief kan het bedrijf een fusie of soortgelijke transactie aangaan.

“In plaats van volledig in cash kunnen de schuldeisers besluiten dat het offshore exchange uit gaat keren via tokens of andere belangen in het offshore beursbedrijf.” aldus het document.

Voor houders van FTT (de eigen valuta van FTX) meldt het document dat hun claims teniet worden gedaan en dat zij geen uitkering gaan ontvangen.

Claims van niet-klanten, zoals die voor regelgevende boetes en belastingen, zijn ondergeschikt aan de klantenbelangen, zo staat in het document te lezen.

Lees meer over:
AmerikaFTX

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...