Samsung investeert €2,6 miljoen in Ledger (+interview nieuwe ceo)

480 totale weergaven

Samsung investeert voor €2,6 miljoen in de hardware walletleverancier Ledger. De Franse firma wordt nu gewaardeerd op $290 miljoen, aldus het zakenblad Capital, die de woordvoerder van Ledger citeert. Ook wordt Pascal Gauthier bekroond tot nieuwe ceo wordt gekroond. De vorige ceo, Éric Larchevêque, heeft nu de titel “executive chairman”, oftewel bestuursvoorzitter. Bekijk ook het interview dat we hadden met de kersverse ceo.

Samsung en Ledger

In eerdere investeringsrondes heeft Ledger ca. $83 miljoen opgehaald aan vers kapitaal. Het is nog onduidelijk of Samsung in een grotere ronde heeft geparticipeerd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Larchevêque reageert op Twitter als volgt:


Voor de adoptie van crypto en hardware wallets is de smartphone onontbeerlijk, aldus de bestuurder.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author="Eric Larchevêque"]We will always need hardware wallets, but to accompany a revolution crypto based on a personal sovereignty accessible to all, the smartphone will actually play a central role[/penci_blockquote]

Interview met nieuws ceo Pascal Gauthier

Tijdens de Paris Blockchain Week Summit hadden we een gesprek met Pascal Gauthier, president bij Ledger.

Beheer van cryptovaluta

Het professioneel beheren van cryptovaluta (custodian) staat in de crypto industrie nog in de kinderschoenen. Onder meer Fidelity (VS), Xapo (Zwitserland) of SGS (Luxemburg) bieden een dergelijke service aan op de zakelijke markt.

Ledger wil zich door middel van een samenwerking met banken ook gaan manifesteren met een custodian diensten. Voor de zakelijke markt biedt Ledger de Vault-service aan.

Samsung blockchain en coin?

Ook deze week in het nieuws: Samsung gaat mogelijk een eigen Samsung Coin lanceren. Coindesk Korea voert een bron, die vertelt dat het Zuid-Koreaanse telefoonconcern werkt aan een op Ethereum gebaseerde blockchain en plannen heeft voor een eigen cryptomunt.

Bron: Coindesk

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd