Santiment: Bitcoin sentiment op social media op hoogste punt in 16 maanden

1709 totale weergaven
bitcoin sentiment

Bitcoin is momenteel populairder dan ooit op sociale media. Volgens gegevens van Santiment is het sentiment rond Bitcoin nog nooit zo positief geweest in de afgelopen 16 maanden. De Bitcoin koers is de afgelopen drie weken met 20% gestegen. Hierdoor zijn handelaren weer optimistisch geworden.

Stijging Bitcoin koers zorgt voor optimisme

De gewogen sentimentindex van Santiment, die het aantal positieve en negatieve berichten over Bitcoin op sociale media meet, heeft een piek bereikt. Dit betekent dat het optimisme rond Bitcoin het hoogste is sinds maart 2023. Handelaren verwachten dat de Bitcoin koers misschien een nieuwe all-time high.

https://twitter.com/santimentfeed/status/1817381929286771162

Het positieve sentiment wordt versterkt door de verwachting van de toespraak van voormalig president Donald Trump op de Bitcoin 2024-conferentie in Nashville. Trump zal op 27 juli spreken en zijn visie delen om van de Verenigde Staten de “crypto hoofdstad van de wereld” te maken.

Hij voorspelde dat Bitcoin op een dag goud zal overtreffen en noemde het een technologisch wonder en een prestatie van samenwerking.

Na Trump’s goedkeuring introduceerde pro-crypto senator Cynthia Lummis een wetsvoorstel voor een strategische Bitcoin reserve. Dit voorstel suggereert dat de Amerikaanse overheid 5% van de wereldwijde Bitcoin voorraad zou moeten kopen en deze minimaal 20 jaar zou moeten bewaren. Dit toont sterke politieke steun voor Bitcoin.

Groeiende interesse gemeten door Crypto Fear & Greed Index

De Crypto Fear & Greed Index, die de marktsentiment meet, steeg naar een score van 71, wat “hebzucht” betekent. Dit is een sprong van 24 punten sinds 28 juni en laat zien dat handelaren steeds enthousiaster worden.

Opvallend is dat het sentiment een maand geleden heel anders was. In juni toonde de gewogen sentimentindex veel negatieve berichten toen de Bitcoin koers rond de $ 65.000 schommelde, een daling van 4% op 21 juni. Santiment merkte toen veel angst, onzekerheid en twijfel (FUD) onder handelaren op. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers volgens CoinMarketCap op $ 67,785, wat veel mensen positief maakt.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...