De naam van Bitcoin was mogelijk bijna Netcoin

De naam van Bitcoin was mogelijk bijna Netcoin

Bitcoin is inmiddels een wereldwijd begrip. Het had echter niet zoveel gescheeld of we hadden te maken met een hele andere naam. Dat is althans het nieuwste gerucht uit de geschiedenis van Satoshi Nakamoto en de enige echte digitale munt.

Een domeinaankoop van Netcoin.org verklapt de mogelijke plannen van de bedenker van bitcoin. Op 17 augustus 2008 werd Netcoin.org geregistreerd. Een dag daarvoor werd Bitcoin.org op een soortgelijke manier geregistreerd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Let op! Het gaat hier natuurlijk om een goede dosis speculatie.

De naam is voor een merk natuurlijk heel belangrijk. We kennen bitcoin nu allemaal. Maar was Netcoin een betere naam?

Poll

Bitcoin of Netcoin?

Volgens Or Weinberger is het Netcoin.org-domein nooit actief gebruikt door degene die de registratie deed. Het domein is op termijn overigens ook weer van eigenaar veranderd. Op dit moment lijkt er ook niks te gebeuren op die website.

Satoshi Nakamoto is de nog altijd anonieme bedenker van bitcoin. Het protocol staat nu bekend als decentraal, open en niet makkelijk te veranderen. Maar in de begindagen was het toch echt Satoshi die bijvoorbeeld de naam moest bedenken. We zullen het nooit weten, maar bitcoin lijkt een sterkere merknaam dan netcoin.

Tegelijkertijd zit de revolutie hem natuurlijk niet in de naam. De basisregels en de daarop volgende motivaties (of incentives) hebben gezorgd voor een markt die honderden miljarden dollars waard is. Er is een grote industrie rondom de handel, het minen en tal van andere zijsprongen.

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties