Vandaag is de verjaardag van wijlen Bitcoin-legende Hal Finney

Vandaag is de verjaardag van wijlen Bitcoin-legende Hal Finney

Vandaag is het de verjaardag van wijlen Hal Finney. De bitcoin-legende overleed in 2014, maar zou vandaag 66 jaar oud zijn geworden.

Bitcoin-legende

Finney was de eerste persoon ooit die een bitcoin transactie ontving. De Amerikaan en computerwetenschapper kreeg in 2009 de allereerste transactie, toegestuurd door nog zo'n legende: Satoshi Nakamoto.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Finney stierf helaas in 2014 in Phoenix aan de spierziekte Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS). De programmeur heeft echter een enorm legacy achtergelaten, want vandaag staat een deel van de bitcoincommunity stil bij zijn overlijden.

Voorafgaand aan de diagnose van de slopende ziekte, stond Finney bekend om meer dan alleen het draaien van de bitcoinsoftware. Tot 6 september 2009 liep hij ook halve marathons. De allereerste tweet die ooit over bitcoin is gestuurd, is afkomstig van deze zelfde Finney.

Op 11 januari 2009, acht dagen nadat Nakamoto het allereerste block had gemined, was hij al met bitcoin bezig. Een dag later, op 12 januari, ontving Finney een transactie van Satoshi.

Het wallet-adres van de transactie van 10 BTC laat een mooi verhaal zien: in 2009 had het nog géén waarde, maar vandaag de dag is de 10 BTC goed voor ongeveer $400.000.

Finney heeft de hoop deze bitcoin in de toekomst weer te kunnen gebruiken. Hij is ingevroren door de Alcor Life Extension Foundation in de hoop in de toekomst weer tot leven gebracht te kunnen worden.

Running Bitcoin

Op Bitcointalk.org legde Hal Finney uit dat toen hij meteen in de ban was van de software die Satoshi deelde:

"Ik denk dat ik de eerste persoon was naast Satoshi die bitcoin runde. Ik heb block 70-iets gemined en ik was de ontvanger van de eerste bitcoin-transactie, toen Satoshi me tien coins stuurde als test."

Als onderdeel van zijn nalatenschap organiseren bitcoiners en liefdadigheidsinstellingen hardloopevenementen, waaronder "Running Bitcoin" om geld op te halen voor onderzoek naar ALS.

Afbeelding: Twitter Pete Rizzo

Lees meer over:
Bitcoin Satoshi

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties