Saylor: ‘Bitcoin is beter dan vastgoed voor gemiddelde man’

Bitcoin is beter dan fysieke bezittingen voor de Jan Modaal, dat stelt Michael Saylor. Hij verwijst naar extra belastingen en onderhoud voor bijvoorbeeld vastgoed. Op de lange termijn heb je daar met bitcoin geen last van. De beste man gaat er dan wel even vanuit dat de dagkoers van bitcoin de komende jaren niet nog verder daalt.

Michael Saylor en MicroStrategy zijn all-in op bitcoin. Het softwarebedrijf kocht al meer dan 129.000 bitcoin sinds 2020. En ze gaan door. Er is ook eigenlijk geen weg meer terug. De boekhouding en financiële strategie voor de toekomst van MicroStrategy is BTC. Saylor zelf is als persoon ook helemaal vervlochten met het merk bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Saylor deed deze uitspraak tijdens de Australia Crypto Convention.

Gedekt door $20 miljard aan hardware

Saylor heeft ook een ander stokpaardje: zaken als goud en vastgoed zijn niet makkelijk te verkopen. Bitcoin kun je overal ter wereld liquideren. Daarnaast wordt het netwerk volgens de Amerikaanse miljardair beschermd door ‘$20 miljard aan mining hardware’. Daarnaast investeert elke miner natuurlijk ook energie om de hardware draaiende te houden.

Het is schier onmogelijk om met een grote of kleine hoeveelheid veilig de wereld over te komen. Saylor benadrukt: “Als je een woning in Afrika hebt, zal niemand het van je willen huren als ze in Londen wonen. Maar als je een miljard dollar aan Bitcoin hebt, kun je het lenen of ‘verhuren’ aan iedereen in de wereld.”

Of je dat moet willen is een andere discussie, trouwens. Zeker in 2022 zijn er tal van voorbeelden van bedrijven die failliet gingen door het lenen en uitlenen van bitcoin en andere tokens.

“Bitcoin is een bezit dat je in kleine beetjes kunt vergaren’‘, zegt Saylor. Hij vervolgt: ”Je kunt het overal mee naartoe nemen. Je kunt het aan de kinderen van je kinderen van je kinderen geven. En misschien bezit je familie over 250 jaar nog altijd iets.”

Erfenis

Het idee van iets echt bezitten is een ingewikkelde zaak. Met bitcoin kun je voor het eerst ooit iets bezitten dat uniek is en tegelijkertijd niet kan worden afgepakt. Volgens Saylor kunnen alleen koningen en koninginnen enigszins makkelijk hun rijkdom overdragen. Voor veel andere mensen gelden allerlei belastingen “tenzij het bitcoin is”.

Ook daar kun je overigens je vraagtekens bij zetten. In bijvoorbeeld Nederlands zul je toch echt erfenisbelasting moeten betalen over je bitcoin. Als je dat niet doet, heb je de kans om de belastingdienst op je hals te krijgen.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...