SBI Crypto stopt met bitcoin mining in Rusland

De Japanse financiële gigant SBI Holdings gaat deels stoppen met bitcoin mining in Rusland. Zowel de geopolitieke onzekerheid als ook de befaamde cryptowinter gooien roet in het eten.

Bitcoin mining in Rusland

SBI Holdings was in Siberië al enige tijd bezig met bitcoin mining. Bloomberg meldt dat het Japanse bedrijf nu genoodzaakt is om te stoppen, onder andere vanwege het conflict tussen Rusland en Oekraïne.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarbij moet gezegd worden: ze stopten eind februari al, vlak nadat de ‘militaire interventie’ in Oekraïne begon.

Mede hierdoor noteert SBI een verlies van $9,7 miljard yen, wat neer komt op zo’n $71 miljoen in het tweede kwartaal. Het nettoverlies komt neer op $17,5 miljoen, wat uniek is. Het is de eerste keer in tien jaar dat het bedrijf rode kwartaalcijfers noteert.

Dezelfde statistieken zijn terug te zien op BTC.com. Het cryptomining-dochterbedrijf SBI Crypto zag haar rekenkracht dalen met 40%, van 5.600 petahashes per seconde (PH/S) medio februari tot 3.300 PH/S in augustus. Ze hebben een eigen mining pool, waardoor deze statistieken makkelijk in te zien zijn.

De chief financial officer van SBI, Hideyuki Katsuchi, maakte vorige week bekend dat het bedrijf rigs gaat verkopen en volledig uit Rusland zal verdwijnen. Het is nog niet bekend wanneer ze Siberië volledig achter zich zullen laten.

Compass en BitRiver

Eerder had ook Compass Mining last van de onrust in Rusland. Nadat het Amerikaanse ministerie van Financiën sancties oplegde aan BitRiver, moest Compass Mining stoppen met het aanbieden van hosted mining faciliteiten. BitRiver stelt een van de grootste datacenters in het land beschikbaar aan bitcoin miners.

Vervolgens probeerde Compass om $30 miljoen aan rigs te verkopen, om zo de sancties te vermijden. Daarna volgden er nog veel meer problemen bij het bedrijf, waardoor de CEO opstapte en 15% van het personeel werd ontslagen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsminingRusland