Na vertrek van twee directeurs, ontlaat bitcoin miner Compass 15% van personeel

Bitcoin mining bedrijf Compass gaat 15% van zijn personeelsbestand ontslaan. Deze maatregel volgt op een aantal andere stappen terug die het bedrijf moest maken.

Ontslagronde

Naast dat ze werknemers de laan uit sturen, gaan ze ook vergoeding aan de rest van zijn werknemers en ook de uitgaven aan andere activiteiten flink terugschroeven. Kortgezegd: minder geld uitgeven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat maken de CEO’s Thomas Heller en Paul Gosker bekend. De twee namen het stokje vorige week over van oprichter Whit Gibbs. Hij nam samen met CFO Jodie Fisher ontslag bij het hosting-mining bedrijf.

De twee nieuwe co-directeurs schrijven dat ze de “moeilijke beslissing moesten nemen om wendbaar en goed gepositioneerd” te blijven in de huidige cryptowinter:

“We nemen de volledige verantwoordelijkheid voor alle veranderingen die onder ons leiderschap worden gemaakt.”

Reeks van problemen

De laatste maanden viel Compass van het ene probleem in het andere probleem. Zo konden ze een energierekening niet betalen, waardoor ze een van de faciliteiten in de Amerikaanse staat Maine moesten afstaan aan Dynamics Mining.

Ook had het bedrijf mining rigs in Rusland staan. Na de sancties van de Verenigde Staten, kwamen $30 miljoen aan rigs vast te zitten in Siberië. Compass werkte hier samen met BitRiver.

Het hele idee van Compass is om bitcoin mining naar de particulier te brengen. Men kon geld inleggen, waarbij Compass dan alles qua infrastructuur, energietarieven en mining rigs regelde. Naar eigen zeggen hebben ze al meer dan $500 miljoen aan rigs verkocht (30.000 rigs) van duizenden klanten.

Nu laten ze dus ook 15% van het personeel gaan. Daarnaast krijgen senior medewerkers en de groep directeurs een flinke loonsverlaging voor de kiezen; tot maar liefst 50%. Ook snijden ze in het marketingbudget.

Ze zijn zeker niet het enige cryptobedrijf in financiële problemen. Coinbase, Gemini, Celsius, BlockFi en CryptoCom ontsloegen allemaal personeel, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining