SBI Motor gaat bitcoin accepteren voor gebruikte auto’s

SBI Motor Japan gaat bitcoin (en een altcoin) accepteren als betaalmiddel. Dat maakt het autobedrijf bekend in een persbericht.

Auto kopen met bitcoin

SBI Motor is een internationale dochteronderneming van SBI Holdings. Ze zijn bekend van de verkoop van gebruikte en tweedehands auto’s.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het bedrijf verwijst naar een onderzoek van de Wereldbank in 2017, waaruit bleek dat 1,7 miljard mensen geen bankrekening hadden. “De overgrote meerderheid van degenen die geen bank hebben, woont in opkomende landen, zoals Afrikaanse landen.”

Tegelijk meldt een studie van het Singaporese CooCoin dat de adoptie van cryptobetalingen in Afrika met factor 15 is gegroeid. De SBI Motor-groep haalt dit ook aan in hun release:

“Betalingen met cryptovaluta gebruiken de blockchain (gedistribueerd grootboek), dus zelfs als het banksysteem stopt met functioneren, kan men overboekingen blijven doen, zolang het internet maar blijft werken.”

Gericht op Afrika

SBI gebruikt een andere dochteronderneming om de betalingen te faciliteren. Het gaat om SBI VCTrade Company. Deze dochteronderneming voldoet aan de vereisten omtrent anti-witwassen en het voorkomen van financiering van terrorisme.

Volgens een onderzoek dat SBI in het persbericht aanhaalt. verkopen ze veel gebruikte auto’s in landen als Tanzania, Kenia en Zambia. Stel je echter geen gigantische aantallen voor ogen. Volgens dezelfde berichtgeving gaat het om een export van 5.000 auto’s. Ook schijnen ze veel te exporteren naar Ierland en de Bahama’s.

Moederbedrijf SBI verklaart dat ze “SBI Motor Japan niet zullen tegenhouden” wat betreft de acceptatie van bitcoin.

Het moederbedrijf is niet onbekend met de cryptomarkt. Ze zitten erg dichtbij Ripple Labs (en accepteren dus ook XRP naast bitcoin). Verder hebben ze een eigen bitcoin mining pool en hebben ze het SBI Cryptocurrency Asset Fund in de markt gezet.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsJapan