Advocaat Mt. Gox bereidt zich voor om 150.000 bitcoin uit te delen

Advocaat Mt. Gox bereidt zich voor om 150.000 bitcoin uit te delen

Mogelijk komt er in de nabije toekomst weer extra verkoopdruk vanuit de hoek van bitcoinbezitters. Het is een gerucht dat al tig keer is gedeeld, maar wederom gaat het over de klanten van de failliete beurs Mt. Gox. Ze zouden een stapje dichterbij 'hun geld' zijn.

Bitcoin beurs failliet

In een nieuwe correspondentie van 6 juli bevestigdt advocaat Nobuaki Kobayashi dat hij "zich voorbereidt op het doen van terugbetalingen" aan rekeninghouders. Hij is benoemd tot trustee in het proces om alles omtrent Mount Gox netjes af te ronden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is alweer meer dan acht jaar nadat Mount Gox implodeerde. Klanten die geld bij de beurs hadden staan, hebben (deels) recht op een vergoeding. In totaal had de (op dat moment enige) beurs 750.000 BTC in beheer voor haar gebruikers.

Het zit er al maanden aan te komen dat klanten van in de Japan gevestigde exchange geld terug gaat krijgen. Het proces hiervan is echter traag en stroperig. In de officiële correspondentie geeft Kobayashi overigens geen exacte datum waarop de terugbetalingen zouden beginnen.

"De Rehabilitation Trustee bereidt zich momenteel voor om terugbetalingen te doen in overeenstemming met het goedgekeurde rehabilitatieplan waarvan de bevestiging van het bevel van de Tokyo District Court definitief en bindend werd gemaakt op 16 november 2021."

Terugbetaling

Men kan kiezen om het geld te krijgen in de vorm van een "Early Lump-Sum Repayment", of maken gebruik van een van de andere opties.

"De deadline voor de keuze en registratie zal worden vastgesteld door de Rehabilitation Trustee met toestemming van de rechtbank."

Advocaat Mt. Gox bereidt zich voor om 150.000 bitcoin uit te delen

Het plan werd oorspronkelijk goedgekeurd in 2018 en kreeg oktober 2021 een bevestiging. Van de aanvankelijke 850.000 BTC die verloren was gegaan door het faillissement van Mount Gox, is er slechts een gerapporteerde 150.000 BTC teruggevonden. De vrees is dat iedereen die dit geld, na acht jaar ongewenst hodlen, ontvangt, dit direct zal verkopen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Mt.Gox

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties