​SEC en Binance US zijn het eens over beheer van fondsen

Binance, Binance US en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zijn overeengekomen om tijdelijk de toegang tot klantfondsen uitsluitend te beperken tot medewerkers van Binance US​​.

Dit voorstel, dat nog goedkeuring moet krijgen van de federale rechter die de zaak in behandeling heeft, omvat maatregelen die Binance US zal nemen om ervoor te zorgen dat geen enkele functionaris van Binance Holdings toegang heeft tot de verschillende private keys, hardware wallets of root-toegang tot de Amazon Web Services-tools van Binance US​​.

De voorgestelde overeenkomst komt na een rechtszaak die de SEC aanspande tegen Binance, haar CEO en oprichter Changpeng Zhao, en de operator van Binance.US. Dit markeert een dramatische escalatie van de aanpak van de industrie door de Amerikaanse toezichthouders​​.

Volgens de aanklacht van de SEC, die werd ingediend bij de Amerikaanse districtsrechtbank voor het District of Columbia, hebben Binance.com en Binance.US, onder controle van Zhao, sinds juli 2017 gefunctioneerd als beurzen, makelaars, dealers en clearinginstellingen en hebben ze ten minste $11,6 miljard aan inkomsten gegenereerd uit onder andere transactiekosten van Amerikaanse klanten​.

Andere bepalingen in de voorgestelde overeenkomst zullen ervoor zorgen dat Binance US nieuwe wallets creëert waartoe de werknemers van de wereldwijde beurs geen toegang hebben, en dat ze aanvullende informatie aan de SEC verstrekken en instemmen met een versneld ontdekkingsprogramma​1.

De SEC heeft Binance aangeklaagd voor het aanbieden en verkopen van BNB, BUSD en crypto-leningproducten genaamd “Simple Earn” en “BNB Vault” zonder registratie. Daarnaast heeft de SEC BAM Trading aangeklaagd voor het aanbieden en verkopen van het staking-as-a-service-programma van Binance.US zonder registratie. In de klacht wordt ook opgemerkt dat Binance stiekem controle heeft over de assets gestaked door Amerikaanse klanten in het stakingprogramma van BAM​​.

Als de voorgestelde overeenkomst wordt geaccepteerd, zal deze gedeeltelijk de zorgen van de SEC wegnemen terwijl de bredere rechtszaak vordert. De SEC klaagde onlangs Binance en Binance.US aan wegens handel in niet-geregistreerde effecten en beweerde dat er sprake was van vermenging van fondsen en slechte praktijken. Echter, de voorgestelde overeenkomst omvat niet de bredere rechtszaak.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...