SEC gaat strijd aan met twee bitcoinoplichters

SEC gaat strijd aan met twee bitcoinoplichters

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) gaat achter twee bedrijven aan. Het is een bekend recept: een bedrijf belooft geld te investeren in bitcoin en andere tokens, maar er wordt bijna niets écht gekocht.

Edelman Blockchain Advisors LLC en Creative Advancement LCC haalde op deze manier bijna $4,4 miljoen binnen. Allemaal onder leiding van Gabriel Edelman. Volgens de SEC kwam er echter niets terecht van die investeringsplannen. Het geld ging naar familie, creditcards en andere betalingen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Edelman beloofde te investeren in cryptocurrency's. Maar in plaats daarvan ging een hoop geld naar persoonlijk gewin. De SEC zegt dat Edelman effectenfraude heeft gepleegd. Als het aan de toezichthouder ligt mag de beste man nooit meer in contact komen met dit soort financiële producten.

Volgens de Amerikanen zit Edelman momenteel in Spanje.

Hoe werkt dit?

Volgens de aanklacht gaat het in totaal om $4.390.000, van slechts vier investeerders. De slachtoffers verloren dus een hoop geld door de geintjes van de oplichter.

Dit soort oplichterij vindt regelmatig plaats. Een investeerder gaf Edelman $50.000, en kreeg $75.000 terug na een paar maanden. Als reactie daarop besloot een van de slachtoffers nog eens $600.000 te storten. Ook dat werd plots omgezet in een winst tot $720.000. Op basis van deze winsten besloot een investeerder om nog eens $1 miljoen te sturen.

De belofte was een winst van 15%. De investeerder in kwestie zag nooit meer wat van zijn geld.

Lees meer over:
Bitcoin SEC Amerika misdaad

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties