‘We geven crypto geen vrijbrief’

944 totale weergaven

De industrie rondom bitcoin kan rekenen op een streng beleid van Amerikaanse toezichthouders. De Securities and Exchange Commission (SEC) is een van de belangrijkste financiële toezichthouders in Amerika. De directeur van de handhavingsafdeling is duidelijk. Gurbir Grewal: “We zullen acties blijven ondernemen, ongeacht welke technologie wordt gebruikt. We geven crypto geen vrijbrief.”

De start van bitcoin in 2009 zorgde voor een stortvloed aan initiatieven. Bitcoin en heel veel andere tokens krijgen steeds meer aandacht van toezichthouders en regelgevers. En dat is meestal niet positief. Het protocol van bitcoin maakt het niet uit wie of wat je bent, maar in een wereld met machtige toezichthouders is dat een ander verhaal. Je kunt buiten het netwerk ‘gewoon’ worden aangepakt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De SEC wil agressief blijven handelen tegen cryptobedrijven. Hij hamert erop dat de regels voor iedereen gelden: “Het niet handhaven van de belangrijkste regels die ten grondslag liggen aan onze structuur – dat zou het vertrouwen schaden.”

Regels

De politiek en ambtenarij probeert wereldwijd grip te krijgen op bitcoin als fenomeen. Het netwerk zelf is open en voor iedereen te gebruiken, maar dat betekent niet dat alles wordt toegestaan. Je hebt bijna overal ter wereld te maken met licenties of andere vormen van toestemming voordat je een bedrijf kunt starten.

De wereld van cryptocurrency stond (of staat) bekend als het wilde westen, maar je kunt er vanuit gaan dat partijen als de SEC erg hun best gaan doen om mensen te pakken.

Een van die voorbeelden is bijvoorbeeld Coinbase. De grootste cryptobeurs van Amerika heeft een onderzoek van de SEC aan hun broek. De toezichthouder onderzoekt of Coinbase niet stiekem verschillende effecten aanbiedt, terwijl zij daar de papieren niet voor hebben. Het gaat om verschillende tokens.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...