SEC stelt besluit over Bitcoin ETF van Kryption uit

SEC stelt besluit over Bitcoin ETF van Kryption uit

De Securities & Exchange Commission (SEC) heeft haar besluit over de bitcoin exchange fund (ETF) van Kryption uitgesteld.

Bitcoin exchange traded fund (ETF) 

Een bitcoin ETF is een indexfonds dat de prijs van de onderliggende asset bitcoin volgt. De aanbieder, in dit geval Kryption, 'vult' een ETF met fysieke bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Door in een ETF te beleggen, kun je meeprofiteren van de koersstijgingen van bitcoin zonder dat je je hoeft druk te maken over de aankoop en beheer van de onderliggende bitcoin.

De stand van zaken: in diverse landen zijn er zogenaamde exchange traded products te handelen. Je kunt in Nederland bijvoorbeeld handelen in de Van Eck ETP via brokers.

ETF's zijn inmiddels redelijk populair geworden in Canada, maar in buurland Amerika is er nog géén bitcoin ETF te verhandelen. Sterker nog: Amerikaanse investeerders handelen ook in Canadese ETF's vanwege een gebrek aan beter in hun eigen land.

Lopende aanvragen

Toch zijn er 12 aanvragen van Amerikaanse aanbieders die graag een ETF willen gaan pushen naar het Amerikaanse publiek.

Een van die aanbieders is die Kryption en daarover heeft de SEC een update op 9 juni gegeven. Daarin zegt de beurswaakhond dat het besluit over deze ETF wordt uitgesteld met 45 dagen naar 27 juli 2021.

De SEC heeft simpelweg meer tijd nodig om te kunnen bepalen of een ETF gewenst is binnen de Amerikaanse markt.

Onlangs werd bekend dat ook de WisdomTree ETF is uitgesteld naar 14 juli en in april is de Van Eck ETF ook uitgesteld.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin ETF

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties