SEC stelt besluit over Hashdex Bitcoin-Ethereum ETFs uit: Beoordelingsperiode verlengd tot september

284 totale weergaven

De Amerikaanse SEC heeft haar besluit over de door Hashdex voorgestelde Bitcoin-Ethereum ETF uitgesteld, wat betekent dat de beoordelingsperiode wordt verlengd tot september 2024. 

Besluit uitgesteld

De Amerikaanse SEC (Securities and Exchange Commission) heeft haar besluit over de door Hashdex voorgestelde spot Bitcoin-Ethereum ETF uitgesteld, met een nieuwe deadline voor september 2024. De Hashdex Nasdaq Crypto Index US ETF heeft tot doel investeerders direct toegang te bieden tot Bitcoin en Ethereum, terwijl de NCIUSS (Nasdaq Crypto US Settlement Price Index gevolgd wordt. 

Indien de ETF wordt goedgekeurd, zal deze directe blootstelling aan Bitcoin en Ethereum via een passieve beleggingsstrategie die de NCIUSS volgt. De activa van het fonds zullen uitsluitend uit Bitcoin en Ethereum bestaan, met kasreserves voor operationele kosten. Coinbase en BitGo worden verantwoordelijk voor het beheren van de oplsag en de veiligheid van de digitale activa. 

De vertraging

Op 9 augustus werd de vertraging door de SEC bekend gemaakt. In het bericht werd aangegeven dat er meer tijd nodig was om de voorgestelde wijzigingen en aanverwante kwesties te beoordelen. De deadline voor het besluit is nu 30 september 2024. Hashdex heeft haar oorspronkelijke 19b-4 formulier in juni ingediend en een S-1 formulier in juli. 

De vertraging komt te midden van recente activiteiten rond de handel in opties voor vergelijkbare ETFs. Blackrock heeft bijvoorbeeld onlangs een aanvraag ingediend voor handel in opties op haar spot Ethereum ETF via Nasdaq. Aan de andere kant hebben drie beurzen hun aanvragen voor Bitcoin ETF opties ingetrokken. 

Eric Balchunas over de ontwikkelingen

Eric Balchunas, ETF analist van Bloomberg, beschouwt de ontwikkelingen als bemoedigend. Hij betoogt dat de betrokkenheid van de SEC, in plaats van een regelrechte ontkenning, een positief teken is voor de kansen op goedkeuring van ETFs: 

“Als ze het ronduit zouden ontkennen, zouden ze niet de moeite nemen om er mee aan de slag te gaan.”

Het ETF voorstel van Hashdex maakt deel uit van een bredere trend waarbij beurzen en vermogensbeheerders opties onderzoeken voor spot Bitcoin en Ethereum ETFs. Het uitstel van de SEC vergroot de verwachting terwijl de sector wacht op een mogelijke goedkeuring. 

Samenvatting

Samenvattend weerspiegelt het uitstel van de SEC de evoluerende aard van de cryptomarkt. Goedkeuring van de ETF zal een belangrijke stap voorwaarts zijn voor investeringen in digitale activa. De uitkomst van de evaluatie van de SEC wordt nauwlettend in de gaten gehouden, waardoor dit mogelijk een voorbeeld wordt voor toekomstige crypto ETFs. Hoe dan ook, we wachten het uiteindelijke besluit in september af. 

Lees meer over:
ETFHashdexSEC

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...