SEC stelt Ethereum ETF beslissing uit en ETH koers zakt onder belangrijk support niveau

7686 totale weergaven
Ethereum ETF mogelijk goedgekeurd 'ergens in de loop van de zomer'

De Ethereum koers is vandaag onder een belangrijk support niveau van $ 3.029 gedaald nadat de Securities & Exchange Commission (SEC) zijn beslissing over de spot Ethereum ETF heeft uitgesteld. De SEC heeft in mei goedkeuring gegeven voor de 19b-4 formulieren, maar dient nog goedkeuring te geven voor de S-1 formulieren voordat de ETF gelanceerd kan worden.

Het vooruitzicht voor Ethereum is bearish op korte termijn nadat Bitcoin richting $ 54.000 is gedaald. In dit artikel kijken we naar wat de Ethereum koers kan gaan doen de komende dagen en wanneer de spot Ethereum ETF mogelijk gelanceerd kan worden.

Wat gaat Ethereum doen na uitstel SEC beslissing en wanneer kan de ETH ETF gelanceerd worden?

De SEC dient nog goedkeuring te geven voor de S-1 formuleren voordat de spot Ethereum ETF gelanceerd kan worden. De eerste formulieren zouden op maandag 8 juli worden verwacht, gevolgd door een tweede ronde op vrijdag 12 juli.

Toch heeft de activabeheerder Bitwise zijn S1 formulier afgelopen woensdag ingediend, mogelijk om er alvast vanaf te zijn.

Omdat de SEC tot vandaag toe nog geen beslissing heeft genomen over de S-1 formulieren, verwachten analisten dat de lancering van de spot Ethereum ETF zo vroeg als 15 juli kan worden.

De Ethereum koers is inmiddels door meerdere support levels gebroken, waaronder die van $ 3.203 en $ 3.029, maar ook door de psychologische support van $ 3.000. Op dit moment ligt ETH op $ 2.877 na een daling van maar liefst 9,7% in de afgelopen 24 uur.

De sterke bearish trend van de crypto markt – na de grote BTC verkoop van Mt. Gox en Duitsland – heeft een sterke negatieve invloed op de Ethereum koers. Ethereum is voor het eerst sinds oktober 2023 onder zijn 200-daagse moving average (blauw) komen te liggen.

Ethereum koers grafiek
Ethereum koers grafiek – TradingView

Wat Ethereum op korte termijn gaat doen, hangt vooral af van hoe ver Bitcoin nog kan dalen. In het geval dat de SEC binnen enkele weken nog goedkeuring kan geven voor de spot Ethereum ETF’s, dan zou dat voor Ethereum het keerpunt kunnen zijn.

Deze ETF kan volgens experts zo’n $ 5 miljard aan kapitaal aantrekken in de eerste zes maanden, wat een sterke boost kan geven aan Ethereum, maar ook de algemene altcoin markt. Tot die tijd, zal de Ethereum koers waarschijnlijk nog een volatiele achtbaan blijven.

Met de support van $ 3.000 die nu weg is gevallen, zou ETH de komende dagen nog verder kunnen dalen richting $ 2.500. En hoewel de markt voor sommigen erg spannend is op het moment, kan het voor long-term holders een goed moment zijn om de dip op te kopen.

Welke altcoins gaan exploderen na lancering spot Ethereum ETF?

Het is lastig om te bepalen wanneer Ethereum weer gaat stijgen en wanneer de ETF officieel klaar is voor lancering. Hierdoor kiezen sommige investeerders oma f te wachten wat er gaat gebeuren voordat ze besluiten om te investeren.

Andere investeerders maken gebruik van deze dip om te investeren in kleine projecten die binnenkort kunnen exploderen wanneer de markt herstelt. Zo kun je vroegtijdig in nieuwe projecten investeren door deel te nemen aan presales. In dit artikel kijken we naar 2 veelbelovende crypto projecten die na lancering potentie hebben om x10 te gaan.

Pepe Unchained (PEPU)

Terwijl de crypto markt bloedrood kleurt, is het team van Pepe Unchained (PEPU) bezig met het bouwen van zijn eigen Layer-2 blockchain op Ethereum, in voorbereiding op de volgende bull run. Je kunt deze blockchain zien als de Shibarium van Pepe Coin, zo heeft deze potentie om erg groot te worden.

Pepe Unchained biedt onder andere de sterke beveiliging van Ethereum, maar dan in combinatie met 100 keer lagere transactiekosten, hogere snelheden en dubbele staking beloningen. Daarnaast zal deze blockchain volledig in het teken staan van meme coins.

Je kunt PEPU, de native token van deze blockchain, vroegtijdig in de presale kopen voor $ 0,0082596 per stuk en vroegtijdig staken met een huidige APY van 818%. Nu de presale al meer dan $ 2,3 miljoen heeft opgehaald, zal de prijs binnenkort stijgen, voordat PEPU op exchanges gelist wordt voor een nog hogere prijs.

 

WienerAI (WAI)

Slimme investeerders maken gebruik van deze dip om AI tokens in te slaan voor een lage prijs. Zo zijn populaire AI cryptomunten met extra korting te koop, waaronder BEAM (-52,75%/maand), NEAR (-46%) en INJ (-34%). Daarnaast kijken sommige investeerders naar kleinere AI coins, zoals WienerAI (WAI).

WienerAI is bezig met het bouwen van zijn eigen trading bot, die een belangrijk onderdeel zal zijn voor zijn AI ecosysteem. De trading bot biedt features zoals:

  • Een chat interface (vergelijkbaar met ChatGPT)
  • Helpt je met het zoeken naar goede crypto’s om te traden met winst
  • Beschermt je tegen MEV-aanvallen
  • Naadloze token swap zonder extra kosten

Hiermee kan de trading bot in een korte tijd razendpopulair worden, zo is de presale van WienerAI geëxplodeerd nadat het team zijn eerste teaser heeft gedeeld.

Nadat WienerAI meer dan $ 7 miljoen heeft opgehaald met zijn presale, kun je WAI tijdelijk kopen voor $ 0,00725 per stuk, een prijs die dit weekend zal toenemen. Door nu te kopen, kun je deze AI coin staken met een APY van 161% om na lancering nog meer tokens te krijgen.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
ETHEthereum ETFSEC

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd