Congreslid in Brazilië wil dat mensen salaris in bitcoin ontvangen

Het Congreslid Luizão Goulart uit Brazilië wil dat werknemers hun salaris in bitcoin moeten kunnen ontvangen. Daarvoor is een wetswijziging nodig, die zowel voor de publieke als de private sector moet gaan gelden.

Congreslid Brazilië wil salaris in bitcoin gemeengoed maken

Mits goedgekeurd zou het een volgende stap in de adoptiecurve voor het land zijn. Goulart wil ook dat elke werknemer zélf kan bepalen welk percentage in bitcoin of andere cryptovaluta wordt uitgekeerd. Kortom, de werkgever mag volgens hem geen limieten bepalen voor de werknemers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In het wetsvoorstel worden cryptocurrency’s simpelweg gezien als de volgende stap in de evolutie van geld en vermogen. Volgens Goulart zal elke sector wel met elkaar moeten overeenkomen welk percentage in crypto’s en welk percentage in fiat geld (reais) uitgekeerd wordt.

‘Het is belangrijk dat de overheden ook alternatieve betalingen aanbieden omdat er een enorme kans ligt voor onze economie om deze nieuwe assetklasse te omarmen’.

Brazilië is zich sowieso actiever gaan opstellen richting bitcoin, zowel qua adoptie als het reguleren ervan. Want het land wil bitcoin en vergelijkbare assets gaan reguleren als belegging én als betaalmiddel. Daar hoort ook handhaving van uitwassen bij.

Zo zijn onlangs de straffen voor cybercrime gerelateerd aan cryptovaluta verhoogd.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen?
Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...