Senator Cynthia Lummis: 'Met bitcoin bouw je pensioen op'

Senator Cynthia Lummis: 'Met bitcoin bouw je pensioen op'

De Amerikaanse Senator Cynthia Lummis wil dat mensen bitcoin gaan zien als een manier om een pensioen op te bouwen.

Amerikaanse senator over bitcoin

Lummis wordt gezien als de eerste bitcoin fanaat in de Amerikaanse Senaat. Ze is zelf all-in en ze houdt zich bezig met het bevorderen van de adoptie van bitcoin in Amerika.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In een interview heeft ze laten weten helemaal voor bitcoin te zijn, zelf is ze al een tijdje aan het stacken en heeft ze zelfs laten weten circa vijf bitcoin te bezitten. Haar eerste aankoop was tegen een bitcoin prijs van $330...

Lummis wil Amerikanen aanmoedigen om bitcoin te kopen en te houden als een manier van sparen.

‘Ik maak mij zorgen over het feit dat alle pensioenen worden uitgedrukt en gespaard in dollars. Diversificatie, het hebben van verschillende assets, is hier de oplossing voor. Ik denk dat de beste manier om te sparen op de lange termijn bitcoin is.’

Verder is Lummis bezig om relaties op te zetten die helpen bij de adoptie van zowel bitcoin als spaarmiddel en ook betaalmiddel. Ze vindt het belangrijk dat zowel de overheid als het volk de potentie en voordelen van bitcoin gaan zien.

‘Of je nu een werknemer bent die gebruik maakt van een pensioenfonds, ik zou die fondsen willen zien investeren in bitcoin of andere goede store of values. Verder wil ik ook meer individuen de mogelijkheid geven om bitcoin te gebruiken', aldus Lummis.

Het zal geen makkelijke klus worden om regulaties door te voeren doordat momenteel de anti-witwas wetten recht tegenover meer adoptie van bitcoin zijn. Het zal tijd nodig hebben om bitcoin te zien groeien in adoptie.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Amerika regulering adoptie

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties