Senator in Mexico: we hebben bitcoin nodig als betaalmiddel

Een senator in Mexico werkt aan een cryptowet die is geïnspireerd op de Bitcoin-wetgeving in El Salvador. Ze verwacht het wetsvoorstel dit jaar in te kunnen dienen.

Dit jaar voorstel

Indira Kempis is vertegenwoordiger voor de staat Nuevo León in de Mexicaanse senaat, de Cámara de Senadores. Ze is er van overtuigd dat Mexico bitcoin als wettig betaalmiddel moet gaan accepteren en heeft gaat daarom een wetsvoorstel indienen dat is geschoeid op de leest van de Bitcoinwet in El Salvador.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Het is me duidelijk geworden dat financiële uitsluiting een probleem is waar bijna niemand van ons een werkbare oplossing voor heeft bedacht en dat deze technologie ons in staat stelt om tot een alternatief te komen dat miljoenen mensen toegang geeft tot het financiële systeem,” zegt Kempis.

Op een foto die ze vandaag tweette is goed te zien hoe het lagerhuislid dit voor zich ziet.

Bukeles bitcoinrevolutie?

Ze suggereerde dat de president van El Salvador, Nayib Bukele, misschien wel een bitcoinrevolutie is begonnen die mogelijk alle landen bereikt. “Door bitcoin wettig betaalmiddel te maken, creëer je een gelijk speelveld voor mensen die in bijna alle landen buitengesloten zijn,” sprak ze hoopvol.

Indira Kempis is sinds 2018 senator en sinds die tijd promoot ze ook al bitcoin. Kempis heeft medestanders in de Mexicaanse politiek. Ook andere senatoren, waaronder Eduardo Murat Hinojosa, werkten vorig jaar aan crypto-vriendelijke wetgeving. De president van Mexico, Andrés Manuel López Obrador, zit voorlopig nog niet in het kamp van Kempis en Hinojosa. Obrador zei in oktober 2021 nog dat het onwaarschijnlijk is dat Mexico in de voetsporen treedt van El Salvador door bitcoin als wettig betaalmiddel te accepteren.

Bitcoin heeft ook pleitbezorgers buiten de Cámara de Senadores. Zakenman en telecommiljardair Ricardo Salinas Pliego heeft bitcoinbezitters weleens aangesproken met: “when the price is low, forget about selling.”

Lees meer over:
mexicowetgeving