Amerikaanse senator stelt dat Bitcoin wordt geleid door 'schimmige supercoders'

Amerikaanse senator stelt dat Bitcoin wordt geleid door 'schimmige supercoders'

Senatoren Cynthia Lummis en Elizabeth Warren zijn het absoluut niet met elkaar eens. Eerstgenoemde politicus uit Wyoming neemt het op voor Bitcoin, als reactie uit uitlatingen van Warren. Ze noemde bijvoorbeeld dat het wordt geleid door "Shadowy Super-Coders".

Elizabeth Warren

Maandag stuurde Warren een brief aan de minister van Financiën, Janet Yellen. Hierin deed ze het verzoek om het het regelgevend kader voor de crypto-industrie aan te scherpen. Daarnaast zette ze ook enkele nadelen van cryptocurrency's op. Zo benadrukte ze dat de volatiliteit in de cryptomarkt ook de traditionele financiële markt zou kunnen beïnvloeden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Maar het was een andere uitspraak die de meeste stof deed opwaaien. Ze beschuldigde de cryptomarkt ervan dat het wordt geleid door 'superieure programmeurs met bijbedoelingen'. Ze beweerde dat je het systeem niet zonder tussenpersonen kunt vertrouwen, en dat het gemakkelijk kan worden gemanipuleerd door institutionele partijen en mining pools.

"In plaats van ons financiële systeem over te laten aan enorme banken, draait het cryptosysteem om een schimmige, gezichtsloze groep supercodeurs en miners, wat voor mij niet beter klinkt."

Dit was een uitspraak die Cynthia Lummis, senator in Wyoming, niet aan zich voorbij kon laten gaan. Ze tweet dat het deze ontwikkelaars zijn die een open source software ontwikkelen waarmee een transparant, openbaar en decentraal grootboek kan worden bijgehouden, waardoor we peer-to-peer transacties kunnen doen zonder dat we een derde partij hoeven te vertrouwen.

Vervolg

Maar daarmee was de kous nog niet af. Warren mocht namelijk bij Squawk haar visie delen over de regulering van de cryptomarkt. De host van de show was benieuwd hoe en wanneer de industrie gereguleerd moet worden. Hij maakte daarbij de vergelijking met de regulering van het internet van de jaren '90. Warren antwoordt als volgt:

"Laten we er op een andere manier naar kijken. Kijk naar de lessen uit de geschiedenis van de regulering van m. Zo lang men snake oil (kwakzalverij, red.) kon kopen, investeerde niemand erin. Toen we een FDA hadden die opstond en de drugs ging testen voordat ze op de markt kwamen, toen kwamen er veel meer investeringen en groeide de markt, wat de hele wereld verder hielp. Regels geven mensen vertrouwen en het houdt de 'bad actors' buiten de deur."

Warren ziet Bitcoin klaarblijkelijk als een groot risico en een gevaar voor beleggers. Documenting Bitcoin deelt het clipje in onderstaande tweet, met passende tekst: Bitcoin is hope. Een vergelijking met kwakzalverij is daarbij ongepast, zo lijken ze te stellen.

Lummis is overigens uitgesproken Bitcoiner. In haar visie bouw je met Bitcoin je pensioen op. Warren liet zich al eerder van de andere kant zien: "Bitcoin is speculatief en het zal slecht aflopen."

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Amerika

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties