Sentient krijgt 85 miljoen dollar financiering voor open-source AI-initiatief

2232 totale weergaven

Sentient, een innovatieve AI startup, heeft met succes $85 miljoen aan seed funding opgehaald om een open-source, community-gedreven AI platform te ontwikkelen.

Strategische investeringspartners

In een verklaring op X liet het bedrijf weten enthousiast te zijn over de mijlpaal en merkte op dat de startkapitaalronde een belangrijke stap is in de richting van de ontwikkeling van een open AGI-platform dat door de gemeenschap wordt gebouwd.

Bovendien speelden Founders Fund, Pantera Capital en Framework Ventures een belangrijke rol in deze financieringsronde en benadrukken de gezamenlijke inspanning om de visie van Sentient te ondersteunen.

Baanbrekend open-source AI

Sentient, mede opgericht door Sandeep Nailwal, oprichter van Polygon, richt zich op de integratie van blockchaintechnologie met kunstmatige intelligentie om gedecentraliseerde AI-oplossingen te creëren.

Het open-source platform van de startup is erop gericht om ontwikkelaars, onderzoekers en bedrijven te compenseren voor hun bijdragen aan AI-tools.

Belangrijkste medewerkers en expertise van het team

De ‘core contributors’ van Sentient zijn Nailwal, AI venture studio Sensys en andere experts van Google, Deepmind en top AI-bedrijven. Dit diverse team brengt uitgebreide expertise in blockchain, AI-onderzoek en het bouwen van ecosystemen.

Visie voor rechtvaardige AI

De missie van Sentient is om eigendomsrechten in AI-ontwikkeling te waarborgen en een ’tijdperk van eerlijk AI-ondernemerschap’ in te luiden. Daarnaast benadrukte het bedrijf zijn inzet voor een rechtvaardige verdeling van AI-voordelen en het afstemmen van de groei van AI op wereldwijde belangen.

Bouwen op Blockchain

Bovendien is Sentient van plan om via Polygon blockchaintechnologie te gebruiken om AI-ontwikkeling te democratiseren. Nailwal verklaarde dat Sentient waarschijnlijk zijn eigen keten zou creëren via de Polygon Chain Development Kit (CDK), een modulaire software toolkit voor ontwikkelaars om nieuwe Layer 2 netwerken op Ethereum te lanceren.

Tot slot onderstreept de succesvolle seed-financieringsronde het vertrouwen dat investeerders hebben in Sentient’s visie om een gedecentraliseerd, community-gedreven AI-platform te creëren.

Met de steun van prominente durfkapitaalbedrijven en een team van experts uit de sector is Sentient klaar om belangrijke stappen te zetten op het gebied van AI- en blockchain-integratie.

Lees meer over:
AIEthereumlayer-2polygon

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....