Serviër hangt celstraf van 20 jaar boven het hoofd na belofte over goedkope Bitcoin

Servië heeft een man (32) uitgeleverd aan de Verenigde Staten voor oplichtingspraktijken met bitcoin in de hoofdrol. De man is aangeklaagd in het Amerikaanse Dallas. Hij zou investeerders wereldwijd hebben opgelicht voor meer dan $70 miljoen. Dat meldt Coindesk.

Vage financiële producten

De man probeerde met vage financiële producten zijn slachtoffers zo ver te krijgen om grof te investeren. Ook had hij mooie verhalen over het minen van bitcoin. Dat zegt het Amerikaanse ministerie van Justitite.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De binaire opties werden als volgt gepromoot: ”een gemiddelde uitbetaling van 80 procent en een gegarandeerde garantie van 20% op elk verlies”. Dit soort verhalen zijn altijd te mooi om waar te zijn: je verliezen worden door dit soort partijen nooit gedekt.

Een ander sterk verhaal is al net zo opmerkelijk: investeerders hadden de illusie dat ze bitcoin voor de helft van de actuele prijs konden kopen.

Arrestatie

De Servische politie arresteerde Antonije Stojilkovicin juli van vorig jaar. De FBI vroeg hem uit te leveren om berecht te worden in de Amerikaanse staat Texas. De man moet daar voorkomen bij een jury. Stojilkovic en zijn partners in crime hangt een gevangenis straf tot wel 20 jaar boven het hoofd.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...