Wat gaat shiba inu doen na 300% toename burn rate? Moet je nu investeren?

Shiba Inu koers verwachting

Shiba Inu heeft onlangs een belangrijke mijlpaal bereikt in zijn burn rate. Bij deze mijlpaal werd een aanzienlijk aantal tokens verwijderd uit de maximale voorraad van 999.982.362.289.250 SHIB.

Uit gegevens van de Shibburn website van 8 april 2024 blijkt dat shiba inu een enorme toename in de burn rate heeft geregistreerd, die binnen een dag tot 300% is gestegen. Wat zijn de gevolgen van deze burn op de koers van shiba inu?

Crypto meme coin shiba inu burnt grote voorraad tokens

Burnen binnen de crypto sector is het proces van het versturen van cryptocurrency’s naar ontoegankelijke wallets. De naam van deze wallets is Burner, en ze verwijderen effectief tokens uit hun beschikbare voorraad. Bovendien leidt dit tot het uiteindelijke doel om een token schaarser te maken.

Shiba inu, de op één na grootste crypto meme coin qua marktkapitalisatie, zag in 24 uur meer dan 100 miljoen tokens verwijderd worden uit zijn beschikbare voorraad. CryptoPotato meldde eerder al een aanzienlijke toename van de SHIB burn rate sinds maart, met meer dan 15,5 miljard vernietigde tokens.

Onmiddellijk na deze burn keerde de koers van SHIB terug naar het groen, met een stijging van meer dan 4% op de daily chart op 8 april. Dit viel in feite samen met de terugkeer van bitcoin boven de $ 72k prijsrange en ethereum dat boven de $ 3,6k kwam.

Impact van de burn op shiba inu koers verwachting

De recente burn heeft nog eens 100 miljoen SHIB-tokens uit de circulatie gehaald, wat de vraag heeft opgedreven. Bovendien zou de voortdurende ontwikkeling van de laag-2 blockchainoplossing Shibarium een positievere impact op de prijs van SHIB kunnen garanderen.

Het Shibarium werd al in 2023 gelanceerd om een platform te creëren voor de ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties (dApps) binnen het shiba inu ecosysteem. Bovendien zijn andere belangrijke sectoren zoals gaming, NFT’s en andere DeFi-projecten opgenomen in hun ontwikkelingsdoelen.

Met meer dan 4,1 miljoen blokhoogte zijn er aanwijzingen dat het shiba inu ecosysteem de goede kant op gaat. Data als deze toont de duurzaamheid op lange termijn van de shiba inu token, dit draagt positief bij aan de shiba inu koers verwachting.

Shiba Inu burn rate
Bron: Shibarium

Marktoverzicht van de shiba inu crypto meme token

Volgens gegevens van CoinMarketCap nemen de bears momenteel de koers van shiba inu over, met een dip van meer dan 2% in de dagelijkse grafiek. Op het moment van schrijven staat de marktwaardering nog steeds op meer dan $ 16 miljoen, goed voor de 12e plaats op de algemene crypto markt.

Shiba Inu 7D Chart
Bron: CoinMarketCap

Toch is er een lichte stijging in het handelsvolume, dat met meer dan 3% is gestegen tot meer dan $ 700 miljoen. De wekelijkse grafiek toont de lichte groei binnen zeven dagen, met een stijging van meer dan 6%. Binnen deze periode noteerde de token een hoogste waarde van $ 0,000029 en een laagste waarde van $ 0,000026.

Door deze stijging van shiba inu en andere crypto meme coins, zijn investeerders op zoek naar andere meme projecten om in te investeren.

Nieuwe dogecoin variant dogeverse trekt aandacht van crypto meme investeerders

Investeerders hebben interesse in $DOGEVERSE, ’s werelds eerste doge-token dat beschikbaar is op meerdere blockchains. dogeverse is een multi-chain alternatief voor dogecoin, waardoor het gebruikt kan worden op verschillende blockchains zoals Ethereum, Polygon, BNB, Solana, Base en Avalanche.

De aantrekkelijkheid van dogeverse voor investeerders wordt versterkt door de presale, waarbij 30 miljard van de 200 miljard tokens tegen een verminderde prijs worden aangeboden. Dit biedt vroege investeerders de kans om in te stappen voordat de waarde mogelijk stijgt.

https://twitter.com/The_DogeVerse/status/1777637637072834628

Bovendien kunnen gebruikers die dogeverse tokens kopen, deze staken om een passief inkomen te verdienen. Met 10% van de totale voorraad gereserveerd voor beloningen, is dit een aantrekkelijke optie voor investeerders die op zoek zijn naar een regelmatig rendement.

Het team achter dogeverse heeft ook geïnvesteerd in de ontwikkeling van het project, de liquiditeit voor exchanges, marketing en de groei van het ecosysteem. Investeerders kunnen dogeverse tokens kopen met ETH, USDT, BNB of MATIC, wat het gemakkelijk maakt om te investeren in deze veelbelovende nieuwe crypto.

Is slothana de nieuwe crypto meme munt die gaat stijgen?

Eén van de nieuwe crypto meme projecten waar investeerders een oogje op hebben is slothana. De speculatie over een mogelijke connectie met het team achter Smog neemt toe, vooral na cryptische opmerkingen op slothana’s X-pagina.

De interesse explodeerde toen smog reageerde met “to the moon” en slothana een hashtag van zichzelf gebruikte. Sinds de introductie op 25 maart 2024 is het aantal volgers van slothana gestegen van minder dan 50 naar meer dan 14.000.

https://twitter.com/SMOGToken/status/1772557771398942885

Gezien het succesverhaal van smog, dat in slechts enkele weken na de lancering in februari een waardestijging van 100x bereikte en een marktkapitalisatie van $ 200 miljoen, kijken investeerders reikhalzend uit naar een mogelijke koppeling met slothana.

De presale van slothana heeft al meer dan $ 2 miljoen opgebracht in slechts drie dagen en staat nu op meer dan $ 6 miljoen. Analisten zeggen dat aankomende evenementen zoals Doge Day en de Bitcoin halvering deze maand bijdragen aan de positieve koers verwachting van slothana.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...