Shiba Inu koers verwachting – SHIB eindelijk in de lift, voorteken van een nieuwe meme crypto rally?

De hoogtijdagen van de Shiba Inu liggen alweer enige tijd achter ons. De meme coin haalde haar absolute top in oktober 2021, toen een koerswaarde van $0,00008 werd gehaald. Vanaf dat moment ging het echter snel bergafwaarts, waardoor de token nu al een eeuwigheid net iets onder de $0,00001 bivakkeert. Toch lijkt er een mogelijke groei aanstaande.

Mocht de huidige fase echt voor een ommekeer zorgen, dan kunnen we stellen dat deze op 29 augustus begonnen is. Dit is inderdaad de dag dat de Bitcoin weer steeg, wat gevolgen had voor de gehele crypto markt. De Shiba Inu koers steeg mee, met 2,8%: de eerste significante stijging sinds 11 augustus.

Toch liep de nieuwe rally stuk op $0,00000845. Het gevolg is dat de token weer langzaam terugkomt naar het niveau van voor de stijging, zo rond de 0,00008.

Shiba Inu koers verwachting - SHIB eindelijk in de lift, voorteken van een nieuwe meme crypto rally?
Sinds de laatste grote daling halverwege April zit er geen groei meer in SHIB. Bron: Tradingview

De driehoeksformatie die nu steeds weer terugkeert op de Shiba Inu grafiek geeft aan dat traders momenteel nog in een periode van onzekerheid zitten: wel of niet verkopen? Mede daardoor is het wachten op een breakout: naar boven, of met wat meer pech naar beneden.

Op dit moment laten de moving averages allemaal een verkoop-actie zien. Zo staat de 30-daagse moving average op 0,0000888 terwijl de 50-daagse moving average daaronder zit met 0,0000848. Normaal geeft een hogere 30-daages moving average een positief signaal, maar gezien het kleine verschil staan de tekenen nu nog niet op groen.

Andere technische indicatoren geven betere signalen aan; zo staat de RSI momenteel op 43,59 en is het daarmee neutral en geeft het Momenteum met 0,00000014 een koopsignaal af.

Voor de komende dagen zijn de moving averages van Shiba Inu cruciaal in de koers verwachting. Er zullen echter met de huidige volatiliteit genoeg momenten zijn waarop de Shiba Inu koers een stijging gaat maken.

Waarom de Shiba Inu koers waarschijnlijk wel gaat stijgen

Een stijging naar boven lijkt waarschijnlijker dan een verdere koersval, om meerdere redenen. Een van de belangrijkste redenen is het hernieuwde enthousiasme rondom SHIB, en wel door (her)lancering van Shibarium, de Layer 2 blockchain die bij de token hoort. In slechts 72 uur na de lancering hadden een half miljoen mensen zich al bij deze Blockchain aangesloten.

Ook de Crypto Whales lijken weer wakker geworden wanneer het om de ingeslapen meme coin gaat: zo wist twitteraar Whale_Alert te melden dat er door één whale liefst 4,5 biljoen SHIB tokens verplaatst werden. Uiteraard wekken dit soort transacties de interesse van andere investeerders en whales.

Daarbij komt ook nog het feit dat het SHIB team er momenteel hard aan werkt om de token deflatoir te maken door middel van een burning mechanisme. Dit moet de waarde van de tokens doen stijgen.

Kunnen we op SHIB rekenen bij nieuwe meme crypto rally?

Mede dankzij deze ontwikkelingen zal de SHIB wel weer groeien, maar dit proces kan een lange tijd gaan duren. Daarom is het voor investeerders die op zoek zijn naar nieuwe crypto tokens met een interesse voor meme coins mogelijk interessanter op zoek te gaan naar een andere token.

Nieuwe tokens die zich nu nog in de presale bevinden zijn een interessante optie, omdat deze de potentie hebben om hard te stijgen na hun exchange launch. Een token die volgens analisten en experts de nieuwste crypto trend kan gaan worden, is de WSM.

Wall Street Memes: community token maakt zich op voor tier 1 listings

De WSM token, voluit Wall Street Memes, is een nieuwe meme crypto die in de afgelopen maanden de nodige aandacht onder investeerders heeft weten te trekken. Bij deze nieuwe token staat de community vooraan.

De Wall Street Memes token komt namelijk voort uit de Wall Street Bets beweging, die in 2021 (mede) verantwoordelijk was voor de beruchte GameStop en AMC rally’s. Verenigd op online platforms wisten kleine investeerders eindelijk de grote reuzen van Wall Street een loer te draaien.

Nu wil WSM met haar eigen token kleine investeerders helpen om nog eens grote winsten te maken. In de presale heeft de token in ieder geval al de nodige aandacht getrokken: over verschillende social media kanalen wordt de token gevolgd door meer dan 1 miljoen gebruikers.

De token is dan ook helemaal gericht op de community: 50% van de tokens zal in de presale verkocht worden, 40% zal via smart contracts vastgezet worden en uitgekeerd worden in de vorm van stake-to-earn rewards. Dit is mogelijk, omdat de token gebruik maakt van de betrouwbare en veilige ERC-20 blockchain van Ethereum.

In de presale ging het erg hard met de token, binnen twee maanden tijd werd liefst $25 miljoen opgehaald. Dit zorgt ervoor dat WSM haar debuut niet zal maken op kleine beurzen, maar gelijk voor tier 1 CEX listings mag gaan.

De verwachting is dat de token mede hierdoor nog snel kan groeien, zeker wanneer ook andere meme coins het weer goed gaan doen. Mede daarom lijkt het erg verstandig om in de presale (nog 26 dagen) alvast deze nieuwe crypto tokens aan te schaffen. 1 WSM kost nu nog $0,0337, maar deze prijs zal na de launch vermoedelijk snel stijgen.

Nu naar de Wall Street Memes Presale

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...