Grote Shiba Inu whales vertragen: wat betekent dit voor de SHIB koers?

317 totale weergaven
Grote whales vertragen: wat betekent dit voor de SHIB koers? |

De laatste tijd is er een flinke daling te zien in de transacties van grote hoeveelheden Shiba Inu (SHIB) tokens. Deze grote transacties zijn afgenomen van 2,65 biljoen naar 1,84 biljoen tokens. Tegelijkertijd is de hoeveelheid SHIB tokens die naar exchanges gaat flink gestegen naar 321 miljard tokens, het hoogste niveau in meer dan een week. Dit zorgt voor onzekerheid over wat er met de SHIB koers gaat gebeuren, vooral omdat de handelsvolumes laag blijven ondanks een korte stijging in de prijs.

Shiba Inu koers laat zwakke vraag zien

Ondanks stijgende prijzen voor de SHIB koers, daalt het handelsvolume flink, wat erop wijst dat de vraag naar SHIB afneemt. Dit kan komen door de inactiviteit van grote investeerders, ook wel “whales” genoemd, die normaal gesproken veel invloed hebben op de koers van een token.

De afgelopen week hebben de whales minder SHIB gekocht of verkocht, wat betekent dat er minder koopdruk is geweest. Dit is opvallend, want eerder deze week waren er juist veel grote transacties nadat de Bitcoin koers steeg. Nu de activiteit van de whales is afgenomen, lijkt het erop dat ze wachten op een beter moment om hun positie uit te breiden of te verkleinen.

De gegevens van Cryptoquant laten zien dat veel SHIB holders mogelijk klaarstaan om te verkopen op exchanges. De hoeveelheid tokens die naar exchanges gaat, is op dit moment het hoogst in dagen. Als deze tokens verkocht worden, kan dit zorgen voor meer volatiliteit en kan de SHIB koers dalen.

Source: CryptoQuant

SHIB koers verwachting: Technische analyse blijft positief

Ondanks deze zorgen laten technische indicatoren zien dat kopers nog steeds de overhand hebben. Op de dagelijkse grafiek is een symmetrisch driehoekspatroon te zien, wat vaak wijst op een aankomende koersbeweging. De Awesome Oscillator (AO), een indicator die de koersmomentum meet, laat ook zien dat het momentum verschuift van bearish naar bullish, wat betekent dat de SHIB koers mogelijk weer omhoog kan gaan.

Source: Tradingview

De Relative Strength Index (RSI), die de sterkte van de markt meet, staat rond de 61. Dit betekent dat er nog steeds bullish momentum is, maar de minimale beweging van de RSI de afgelopen tijd wijst op een periode van consolidatie, waarin de koers mogelijk zijwaarts beweegt voordat er een grotere stap komt.

Als SHIB uit het huidige driehoekspatroon weet te breken, kan de koers stijgen naar de volgende weerstand bij het 100% Fibonacci-niveau van $0.00001915. Lukt het niet om door te breken, dan kan de koers terugvallen naar de steun bij $0.0000179.

Lees meer over:
shib koersshiba inu koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...