Shiba Inu wil DAO lanceren voor meer controle vanuit de community en real-world toepassingen

1061 totale weergaven
SHIB koers

Shiba Inu heeft plannen onthuld om een DAO te lanceren, waardoor de gemeenschap meer controle krijgt over het bestuur en de real-world toepassingen worden uitgebreid. 

Plannen voor een DAO

Shiba Inu heeft plannen aangekondigd om een DAO (decentralized autonomous organization) op te richten, wat een aanzienlijke verandering markteert in de manier waarop het project wordt bestuurd. De aankondiging is op 25 augustus op X (Twitter) geplaatst:

https://x.com/LucieSHIB/status/1827246835338981443

Hierin benadrukt Lucie, de marketingleider van Shiba Inu, het doel van het project om de community meer controle te geven over de richting ervan. Deze stap wordt gezien als een manier om de Shiba Inu gemeenschap verder te versterken door elke SIB holder, ongeacht zijn aandeel, inspraak te geven over de toekomst van het project. 

De lange weg van Shiba Inu

Lucie wees erop dat Shiba Inu, nu de 13e grootste cryptocurrency wat betreft marktkapitalisatie, een lange weg heeft afgelegd sinds de lancering in 2020. Shiba Inu werd aanvankelijk gecreëerd door de anonieme oprichter Ryoshi en begon als experimenteel token zonder een duidelijk doel. 

De beslissing van Ryoshi om de sleutels van de voorraad van het token te verbranden en de controle over te dragen aan Shytoshi Kusama en een vrijwilligersteam was echter een keerpunt. Onder leiding van Kusama is Shiba Inu geëvoluleerd van een eenvoudig experiment naar een wereldwijd erkend digitaal bezit. 

De verschuiving naar een DAO is de volgende stap in deze reis. Het doel hiervan is de gemeenschap nog centraler zetten in het bestuur van het project. 

Hoofdraden van het bestuur

Lucie legde uit in het bericht dat de DAO een nieuwe bestuursstructuur zal introduceren, gecentreerd rondom twee hoofdraden: de Charity Council en de Culture & Heritage Council. 

De Charity Council zal zich richten op het gebruik van de middelen van de community om de filantropische activiteiten te ondersteunen, terwijl de Culture & Heritage Council zich zal inzetten voor het behoud van de unieke waarden en cultuur die de Shiba Inu gemeenschap definiëren. 

Uitbreiden van real-world gebruiken

Naast het nieuwe bestuur wil Shiba Inu ook het real-world gebruik uitbreiden. Lucie benadrukte dat de groei van Shiba Inu niet alleen te maken heeft met de marktprestaties, maar ook met de praktische toepassingen ervan. Shiba Inu wordt door duizenden verkopers over de hele wereld geaccepteerd en heeft bewezen een waardevol bezit te zijn met praktisch nut. 

Deze focus op praktisch gebruik, gecombineerd met de aankomende DAO, positioneert Shiba Inu als een uitblinker in de zeer competitieve cryptomarkt. 

De plannen van Shiba Inu

Vooruitkijkend omvatten de plannen van Shiba Inu de lancering van de DAO en het blijven verbeteren van de toepassingen in de echte wereld. Er wordt verwacht dat de DAO een cruciale rol zal spelen bij het versterken van de positie van Shiba Inu in de gedecentraliseerde financiële ruimte (DeFi). 

Naarmate het project zich ontwikkelt, zal de invloed ervan op het bestuur en de praktische toepassingen toenemen. Lucie merkte op dat de transformatie van Shiba Inu van een gemeenschapsexperiment naar een toonaangevende cryptocurrency de kracht benadrukt van gedecentraliseerde initiatieven, aangedreven door gepassioneerde gemeenschappen.

Samenvatting

Samenvattend is de stap van Shiba Inu om een DAO op te richten een belangrijke stap in de evolutie van het project. Door de gemeenschap meer controle te geven over het bestuur en door toepassingen in de echte wereld uit te breiden, positioneert Shiba Inu zichzelf als een leider in de DeFi ruimte, met een sterke focus op de gemeenschap en het praktische nut van het token. 

Kortom, de stap van Shiba Inu om een ​​DAO op te richten is een belangrijke stap in de evolutie ervan. Door de gemeenschap meer controle te geven over het bestuur en door toepassingen in de echte wereld uit te breiden, positioneert Shiba Inu zichzelf als een leider in de gedecentraliseerde financiële ruimte, met een sterke focus op gemeenschapsgestuurde initiatieven en praktisch nut.

Lees meer over:
DAOshiba inu

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...