Silvergate sluit Exchange Network voor digitale assets na onrust

1025 totale weergaven

Silvergate Bank sluit zijn betalingsnetwerk voor digitale activa, het Silvergate Exchange Network (SEN), vanwege een “risicogebaseerde beslissing”. Dit nieuws komt na de daling van meer dan 59% van de aandelen van de bank in de afgelopen vijf dagen vanwege bezorgdheid over een mogelijk faillissement. Silvergate heeft ook aangekondigd dat het $9,9 miljoen zal terugbetalen aan BlockFi nadat de rechtbank de bank had opgedragen dit te doen.

BlockFi is een crypto-bedrijf dat net als Silvergate werd getroffen door de ineenstorting van FTX vorig jaar. Silvergate had liquiditeitsproblemen vanwege de bear-markt voor cryptovaluta en werd ook getroffen door aanzienlijke uitstroom in het vierde kwartaal van 2022, wat resulteerde in een nettoverlies van $1 miljard. Om de effecten van de uitstroom te verminderen, leende Silvergate naar verluidt $3,6 miljard van het Federal Home Loan Banks System (FHLB), een consortium van 11 regionale banken in de Verenigde Staten die fondsen verstrekken aan andere banken en geldverstrekkers.

Silvergate heeft ook stappen ondernomen om de kasstroom te behouden, waaronder de verkoop van schuldpapier en het aantrekken van groothandelsfinanciering, zoals blijkt uit een rapport dat is gepubliceerd door de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC). De bank wordt geconfronteerd met rechtszaken over haar relatie met FTX en Alameda Research. Na de aankondiging van het uitstel van de jaarlijkse 10K-financiële rapportage van de bank zijn verschillende crypto-bedrijven, waaronder Coinbase, Circle, Bitstamp, Galaxy Digital en Paxos, van plan hun partnerschap met de bank terug te schroeven. MicroStrategy en Tether hebben ook verklaard geen significante blootstelling te hebben aan de bank.

Volgens een Short Interest Report uit februari was het aandeel van Silvergate het op één na meest verkorte aandeel in de Verenigde Staten, met meer dan 72,5% van de aandelen verkort.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...