Bitcoin mining bedrijf wil eigen beurs starten in Singapore

844 totale weergaven

De bitcoin miningfabrikant Ebang komt met een eigen beurs in Singapore. Dat kondigt het bedrijf aan op hun eigen website. Ebang is een Chinees bedrijf genoteerd aan de Nasdaq en is in de mining industrie een grote speler.

Singapore

In China is het voorlopig niet mogelijk om een bitcoin beurs op te tuigen. Daarom richt het bedrijf een dochteronderneming op in Singapore.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ebang laat in hun aankondiging weten dat aandeelhouders niet direct enthousiast moeten worden van het idee. Er is namelijk geen garantie dat zij toestemming krijgen om in Singapore aan de slag te gaan.

Ebang

Bitcoin mining is tegenwoordig een miljardenindustrie. Ebang werd in juni genoteerd bij de Nasdaq en haalde $101 miljoen op bij de verkoop van hun aandelen. Investeerders in het bedrijf staan al in de plus. Aandelen werden bij de start verkocht voor $5,23 en momenteel staat de koers op $6,49.

De koers lijkt dus nog niet echt te reageren op dit nieuws.

Verliezen

De aandelen van Ebang zitten dan wel (een beetje) in de lift, dat geldt niet voor de winstgevendheid van het bedrijf. Ze leden twee jaar op rij verlies. Het gaat om een verleis van $11,8 miljoen in 2018 en om een verlies van $41,1 miljoen in 2019.

Met een populaire beurs valt veel geld te verdienen. Ook een van de concurrenten van Ebang ziet dat in.

Een dochterbedrijf van mining gigant Bitmain startte eerder dit jaar een eigen beurs in Singapore.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...