Singapore wil verbod op bitcoin kopen met creditcard

Singapore wil particulieren verbieden om leningen aan te gaan om cryptocurrency’s te kopen. Dat meldt persbureau Bloomberg. Het is onderdeel van een pakket om meer grip te krijgen op wat men digitale assets noemt. Ook het kopen van bitcoin met een creditcard valt mogelijk onder het verbod.

Andere opties die op tafel liggen van de Monetary Authority of Singapore: een verbod op het staken van crypto’s bij beurzen of andere derde partijen. Staking is een renteproduct: je stort je bitcoin bij een derde partij en krijgt er rente voor terug.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Je weet feitelijk niet wat de derde partij met je bitcoin doet. Maar in de ogen van de centrale bank werkt het fractioneel bankieren met bitcoin en andere munten in de hand. Vanwege het ‘zeer volatiele’ karakter is dat te risicovol.

Ook komen er extra regels voor uitgevers van stablecoins zoals Tether USDT. Deze stablecoins moeten een volledige dekking hebben in dollars of vergelijkbare assets en ze moeten een minimale kapitaalbuffer aanhouden.

Singapore is getroffen door een reeks cryptodrama’s na een verlies van $2.000 miljard aan digitale activa, grotendeels toe te schrijven aan de complete verdamping van de algoritmische stablecoin TerraUSD.

Door nu particulieren uit te sluiten van het aangaan van leningen én het uitlenen van crypto’s wil de wetgever dit soort excessen voorkomen. Al eerder is het promoten van cryptomunten of staking aan banden gelegd. Overigens is van een volledig verbod op de cryptohandel geen sprake.

Lees meer over:
Singapore

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...