Skew: “Bitcoin koers naar 19.000 dollar of 28.000 dollar”

Als het aan bitcoin-analist Skew ligt, dan kan het werkelijk waar alle kanten op voor de bitcoin koers. In zijn laatste voorspelling geeft hij namelijk twee targets. Het slechte nieuws is een target van 19.000 dollar en het goede nieuws betreft een target van 28.000 dollar.

'Bitcoin test een belangrijke koerszone'

Ondanks dat de koers op Valentijnsdag weer boven de 22.000 dollar uit wist te klimmen, is het de glans van de rally van 40 procent van januari wel een beetje verloren. Na twee weken van consolidatie en zijwaartse koersen, is het volgens Skew tijd voor een nieuwe beslissing. "Ik denk dat we klaar zijn voor de volgende grote koersbeweging", zo vat hij de boel samen.

Met name de volgende dagen worden volgens Skew belangrijk in de beslissing die bitcoin naar 19.000 dollar of 28.000 dollar zal brengen. De combinatie van een sterke dollar, de rentes op de obligatiemarkt en de prestaties van aandelen maken dat er volgens Skew een problematische situatie ontstaat voor risico-assets.

Er zijn steeds meer handelaren die een scenario voorzien waarin de Amerikaanse dollar opleeft, nadat het maandenlang in een neerwaartse trend handelde. Over het algemeen is een sterke dollar slecht nieuws voor bitcoin, waardoor Skew eerder neigt naar een koers van 19.000 dollar, dan een koers van 28.000 dollar voor bitcoin.

Parabolische koersbeweging voor de dollar in aantocht?

Begin februari maakte de dollar plotseling een sprong omhoog en dat zet een hoop handelaren op dit moment aan het denken. De pseudonieme handelaar TechDev denkt dat er zelfs een mogelijkheid is dat de dollar vanaf dit niveau aan een "parabolische" run begint. Dat zou een behoorlijk donker scenario voor bitcoin en andere risico-assets betekenen.

TechDev verwijst voor deze voorspelling specifiek naar de relatie tussen de Amerikaanse dollar en de rentes op Chinese staatsobligaties. Twee jaar geleden vormde zich een vergelijkbaar patroon in de grafiek, waarna de Amerikaanse dollar aan een gigantische stijging begon.

Een dergelijke stijging behoort ook nu weer tot de mogelijkheden, waardoor de kans aanwezig is dat de komende periode een lastige wordt voor bitcoin. Het jaar 2023 is goed begonnen, maar op dit moment wijzen er helaas weer een hoop krachtige indicatoren naar beneden toe. Wat dat betreft wordt het weer even billenknijpen voor investeerders.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....