Skybridge koopt CO2-certificaten op voor hun Bitcoin bezit

Skybridge koopt CO2-certificaten op voor hun Bitcoin bezit

Skybridge Capital is een samenwerking aangegaan met Moss Earth. De reden is dat de investeringsmaatschappij de CO2-voetafdruk van haar Bitcoin bezit wil verminderen.

CO2-certificaten

Het bedrijf koopt in koolstofkredieten (beter bekend als carbon credits) op, om daarmee ongeveer 38.436 ton aan uitstoot te compenseren. De investeringsmaatschappij sluit zich daarmee aan bij de groeiende groep cryptoplatforms die geld inleggen om Bitcoin op een indirecte manier groener te maken. Onder andere Gemini deed een poosje terug hetzelfde.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Anthony Scaramucci, oprichter van SkyBridge, vertelt dat ze deze stap zetten om ervoor te zorgen dat de ESG-gerichte beleggers Bitcoin niet uit de zullen weg gaan. ESG staat voor Environment, Social en Governance.

"We voorspellen dat Bitcoin mining tegen het einde van het decennium volledig draait op elektriciteit uit hernieuwbare bronnen. In de tussentijd zijn de koolstofcompensaties een effectieve manier om het netwerk groener te maken en acceptatie door ESG-gerichte beleggers te vergemakkelijken."

Groei van groene producten 

MOSS is een bekende naam in de markt van 'vrijwillige CO2-compensaties'. One River heeft het bedrijf geïntroduceerd bij Skybridge. Eerstgenoemde is een ander institutioneel fonds dat zich met bitcoin bezighoudt.

MOSS gebruikt een formule om de CO2-voetafdruk van een bedrijf te bepalen. Bij Skybridge gaat het over het aantal bitcoin dat ze in bezig hebben, en de mining activiteiten die hier aan gerelateerd zijn. De claim is dat Bitcoin miners enorm veel 'grijze' of 'bruine' elektriciteit gebruiken om hun mining farms te faciliteren en daarmee transacties te verwerken.

Deze claim is overigens op veel manieren te weerleggen (of nuanceren):

Zoals gezegd is SkyBridge zeker niet de eerste partij die dit pad bewandeld. Eerder kocht cryptobeurs Gemini van de Winklevoss-broers al voor $4 miljoen aan carbon credits op. Ook FTX deed een duit in het zakje met een 'investering' van $1 miljoen.

De FUD dat Bitcoin slecht is voor het milieu, kreeg enorm veel aandacht nadat Elon Musk hier eerder dit jaar over begon. Een recent rapport van de Bitcoin Mining Council (BMC) benadrukte echter dat het Bitcoin netwerk voor meer dan 50% op hernieuwbare bronnen draait. Dit gaat echter om een beperkt deel van het totale netwerk.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin fonds energie

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties