Slapende bitcoin ontwaakt: 12 jaar oude wallet komt tot leven

Slapende bitcoin ontwaakt: 12 jaar oude wallet komt tot leven

Bitcoin wordt ook een jaartje ouder. En dat betekent meer opmerkelijke statistieken van oude wallets. In 2023 hebben we een opmerkelijke beweging gezien in de markt. Een aanzienlijk aantal Bitcoins - meer dan 3.000 BTC - die jarenlang inactief waren, zijn weer in omloop gebracht.

Afgelopen donderdag maakte bitcoin uit 2011 een opvallende comeback. Een adres met 39 bitcoin werd gebruikt om het oude fortuin over te sturen naar een nieuw adres.

Het is onduidelijk wie er achter deze transactie zit. Het bitcoin netwerk is open, maar er staan gelukkig geen namen bij transacties. De bezitter van deze bitcoin heeft gedurende bijna twaalf jaar gewacht. Of het gaat om een recente ontdekking of dat degene echt jarenlang stug heeft vastgehouden blijft gissen.

De initiële investering van iets meer dan $2.250 is gegroeid naar een indrukwekkende $3,5 miljoen. De huidige koers van bitcoin ligt net onder de grens van $27.000.

Deze munten maakten deel uit van de zogenaamde 'Old Supply' (of oude voorraad), een term die verwijst naar bitcoin die minstens 7 jaar geleden voor het laatst hebben bewogen. Hoewel sommige analisten een kortere termijn van 5 jaar hanteren als hun referentiepunt.

Volgens een rapport van Glassnode is ongeveer 3.200 BTC, waarvan 1.100 voor 2013 zijn aangeschaft, weer in omloop gebracht.

Oude bitcoin wallets komen regelmatig in het nieuws. Veel vroege bitcoiners zijn in de loop van de jaren hun toegang verloren tot hun wallets, maar dat geldt zeker niet voor iedereen. Als bitcoin verder stijgt, zullen we allicht nog meer van dit soort situaties zien.

Lees meer over:
Bitcoin

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties