Slapende bitcoin ontwaakt: 12 jaar oude wallet komt tot leven

Bitcoin wordt ook een jaartje ouder. En dat betekent meer opmerkelijke statistieken van oude wallets. In 2023 hebben we een opmerkelijke beweging gezien in de markt. Een aanzienlijk aantal Bitcoins – meer dan 3.000 BTC – die jarenlang inactief waren, zijn weer in omloop gebracht.

Afgelopen donderdag maakte bitcoin uit 2011 een opvallende comeback. Een adres met 39 bitcoin werd gebruikt om het oude fortuin over te sturen naar een nieuw adres.

Het is onduidelijk wie er achter deze transactie zit. Het bitcoin netwerk is open, maar er staan gelukkig geen namen bij transacties. De bezitter van deze bitcoin heeft gedurende bijna twaalf jaar gewacht. Of het gaat om een recente ontdekking of dat degene echt jarenlang stug heeft vastgehouden blijft gissen.

De initiële investering van iets meer dan $2.250 is gegroeid naar een indrukwekkende $3,5 miljoen. De huidige koers van bitcoin ligt net onder de grens van $27.000.

Deze munten maakten deel uit van de zogenaamde ‘Old Supply’ (of oude voorraad), een term die verwijst naar bitcoin die minstens 7 jaar geleden voor het laatst hebben bewogen. Hoewel sommige analisten een kortere termijn van 5 jaar hanteren als hun referentiepunt.

Volgens een rapport van Glassnode is ongeveer 3.200 BTC, waarvan 1.100 voor 2013 zijn aangeschaft, weer in omloop gebracht.

Oude bitcoin wallets komen regelmatig in het nieuws. Veel vroege bitcoiners zijn in de loop van de jaren hun toegang verloren tot hun wallets, maar dat geldt zeker niet voor iedereen. Als bitcoin verder stijgt, zullen we allicht nog meer van dit soort situaties zien.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...