Bitcoinwhale verplaatst plots meer dan $450 miljoen

Een bitcoinwhale heeft plots een enorme hoeveelheid BTC verplaatst ter waarde van meer dan 450 miljoen dollar. Het gaat om een transactie van afgelopen nacht waar tracker Whale Alert gewag van maakt.

De transactie van 15.544 bitcoin kostte slechts 0,000963 BTC, wat overeenkomt met ongeveer 28 dollar op het moment van schrijven.

Het is niet duidelijk wat de bedoeling is van de whale achter de enorme bitcoinoverdracht. Het gaat mogelijk om een interne overboeking tussen twee wallets die eigendom zijn van dezelfde entiteit, of om een overboeking naar een beurs of een andere derde partij.

Bitcoinwhales hebben de neiging om hun activiteiten op te voeren wanneer de markt volatiel is. Volgens het crypto-analysebedrijf Santiment hebben bitcoinwhales met 100 tot 10.000 BTC in hun whales sinds april meer dan 64.000 BTC verzameld.

Andere whaletransacties die de afgelopen tijd opvielen:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwswhale

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...