Slechtste maand mei voor bitcoin in 10 jaar tijd: wat kunnen we verwachten?

1232 totale weergaven

Na een paar hobbelige weken voor de bitcoin koers hangen we weer rond de koers van 30.000 dollar per bitcoin. Maar met de inflatie die wereldwijd op de loer ligt en steeds meer lijkt door te komen en de zomermaanden die traditioneel goed zijn voor bitcoin, kunnen we ons misschien opmaken voor een nieuwe run omhoog.

Na jaren van ervaring weten we echter dat met bitcoin werkelijk alles mogelijk is. Tijd om eens wat voor de koers relevante omstandigheden te bespreken.

Inflatie ligt op de loer

Met de inflatie die de traditionele markten bedreigt en zorgen baart en de aanstaande zomermaanden die meestal goed zijn voor bitcoin, is er wellicht reden voor een feestje voor bitcoiners.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Veel beleidsmakers en centrale bankiers hebben de afgelopen maanden al gewaarschuwd voor een hogere inflatie en als dat soort geluiden zelfs uit die kringen komen, dan weet je dat het serieus is.

In essentie is bitcoin gebouwd tegen inflatie. Waar de traditionele financiële wereld steeds meer geld nodig heeft om de boel overeind te houden, is bitcoin de enige asset die door niemand kan worden bijgedrukt.

Op de korte termijn kan bitcoin soms volatiel ogen, maar in essentie is het dat niet. De koers beweegt misschien extreem op de korte termijn, maar bitcoin blijft altijd hetzelfde. Zodra je ziet hoe bijzonder dat is, kan je niet meer terug.

Slechtste maand mei in de geschiedenis van bitcoin?

Is dit de slechtste maand mei ooit voor bitcoin? Als we kijken naar de maandelijkse rendementen op bitcoin wel. Maar een lock-in van Taproot zou wat ons betreft al veel goed maken.

Op deze laatste dag van de maand is het sentiment onder de handelaren in ieder geval niet heel positief, gezien we een stevige 40 procent in de min staan.

We hebben dus weleens betere maanden mei gehad in de geschiedenis van bitcoin. Bijvoorbeeld in 2017 en 2019, destijds ging bitcoin met meer dan 50 procent omhoog in mei. Laten we maar hopen dat de rest van het jaar 2021 beter worden voor bitcoin.

En soms zegt één tabel nog veel meer dan woorden:

Slechtste maand mei voor bitcoin in 10 jaar tijd: wat kunnen we verwachten?
bron: Cointelegraph

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
bitcoin koerskoers

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....