Smartphones, smartwatches en andere elektronica afrekenen met bitcoin bij Xiaomi

De Portugese tak van het Chinese Xiaomi heeft aangekondigd dat het vanaf heden mogelijk is om alle producten in de online winkel af te rekenen met bitcoin. Terwijl Amazon de geruchten over het accepteren van bitcoin de kop in heeft gedrukt, gaan de Chinezen van Xiaomi met volle kracht vooruit.

Smartphones, stofzuigers, smartwatches, elektrische scooters en andere Xiaomi-apparaten kun je in de Portugese winkel van het bedrijf afrekenen met bitcoin. Om dit mogelijk te maken zijn ze een partnership aangegaan met het Zwitserse Utrust.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Helaas ook shitcoinerij voor Xiaomi

Het heeft er alle schijn van dat het Zwitserse Utrust erin geslaagd is om de poorten van Xiaomi binnen te dringen met een goed marketingverhaal over shitcoinerij. Xiaomi gaat namelijk niet alleen bitcoin accepteren in de Portugese winkel, ook ether, tether, dash en de Utrust-token kunnen worden gebruikt als betaalmiddel.

Pedro Maia, het hoofd van de marketingafdeling van de Mi Store in Portugal zegt er het volgende over: ” Xiaomi heeft Apple ingehaald wat betreft de verkoop van smartphones en streeft ernaar om het motto “innovatie voor iedereen” door te zetten met de move richting crypto.”

Maia omschrijft Xiaomi als een merk dat altijd poogt de concurrentie een stap voor te blijven. “We willen alle fans van de nieuwste technologie de kans geven om hun favoriete gadgets te kopen met het meest technologische geld,” aldus de marketingmanager.

Keuze voor Portugal geen verrassing

Dat het Chinese bedrijf Portugal heeft gekozen als eerste land om bitcoin te accepteren is geen verrassing. Aangezien de Portugezen een relatief gunstig belastingklimaat hebben voor bitcoin en het land in Europa wordt gezien als het meest bitcoin-vriendelijke land.

Het is afwachten in hoeverre de move van Xiaomi in Portugal een eerste stap is in de adoptie van bitcoin op bredere schaal, of dat het vooral een marketingstunt is en het voorlopig bij Portugal blijft.

Daarnaast is het leuk om in de gaten te houden in hoeverre mensen daadwerkelijk met bitcoin willen betalen. Voor de meeste mensen is bitcoin op dit moment een spaarmiddel en geen betaalmiddel. Een vorm van geld die je vooral gebruikt om het geld wat je overhebt in te bewaren.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....