SOL, WLD & AVAX geven miljoenen tokens vrij – welke altcoin gaat stijgen deze week?

1161 totale weergaven
sol
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Avalanche heeft onlangs meer dan 9,5 miljoen nieuwe tokens vrijgegeven, die bij het bestaande aanbod van 396 miljoen tokens zijn gekomen. De toevoeging van 1,33% van de totale voorraad aan Avalanche tokens aan de circulerende voorraad, heeft mede gezorgd voor een daling van meer dan 3% in de afgelopen 24 uur. 

Ook andere altcoins geven eens in de zoveel tijd een nieuw deel van de tokens vrij. Waar dit bij coins als Bitcoin en Cardano organisch gebeurt via het proces van mining, kiezen de bedrijven achter altcoins als Solana en Worldcoin er juist voor om eens in de zoveel tijd een gedeelte van de tokens toe te voegen aan de circulerende voorraad.

SOL, WLD & AVAX geven miljoenen tokens vrij

Het logische gevolg van tokens toevoegen aan het circulerende supply is dat het aanbod van de token hoger wordt. In je eerste les economie ben je er als het goed is al achter gekomen wat dat betekent; een daling van de prijs.

In de crypto markt zijn deze gevolgen vaak minder goed zichtbaar dan bij de meeste traditionele markten, maar het zal wel zijn effect hebben. Zo is de Solana market cap met 0,73% gedaald, terwijl de koers van Solana in de afgelopen 24 uur 0,76% kwijt is geraakt.

De cryptomunten proberen het effect op de koers te minimaliseren en zo pakt Avalanche het vanaf nu anders aan. Zij zullen vanaf nu 1,6 miljoen AVAX per kwartaal toevoegen, tot 20 juli 2030. Met deze kleinere batches willen ze de verkoopdruk zo laag mogelijk houden.

Bij Solana is er een ander probleem dat traders zorgen baart; er is geen maximale voorraad van de cryptomunt en dus kunnen er oneindig tokens toegevoegd worden aan de blockchain. Voorlopig is er nog genoeg interesse in de cryptomunt om het aanbod van de nieuwe tokens te vullen, maar hier kan ooit een einde aan komen.

Traders reageren op nieuwe unlocks

Traders die de crypto markt goed in de gaten houden en weten wanneer blockchains nieuwe unlocks doen, proberen hiervan te profiteren door de desbetreffende cryptomunt te dumpen voor een unlock. Dit zorgt nog eens voor een extra effect wat de prijs van de cryptocurrency kan drukken.

Je kunt jezelf hier tegen beschermen door je portfolio zo divers mogelijk te houden, met ook genoeg cryptomunten die geen strategie van unlocks aanhouden. In de afgelopen week kwamen er namelijk veel unlocks tegelijkertijd.

Ook deze unlocks kunnen soms uitgesmeerd worden over meerdere dagen, waardoor je niet direct de getallen ziet veranderen op websites als CoinMarketCap.

Welke altcoins gaan stijgen deze week?

Waar Solana, Avalanche en Worldcoin wel eens een moeizame week tegemoet kunnen gaan, zijn er natuurlijk genoeg altcoins die niet de strategie van unlocks volgen.

Hieronder vind je twee altcoins die in een presale aangeboden worden, maar waarvan de presale bijna eindigt. Zodra deze eindigt, komen de tokens beschikbaar bij decentrale exchanges en zal er voor het eerst sprake zijn van vraag en aanbod.

Dat betekent dat er geen vaste prijs meer gehanteerd wordt, maar de nieuwe cryptomunten voor het eerst echt een koers zullen kennen. Bij deze exchange listings kunnen deze koersen soms flink stijgen en als je daar nog van wil profiteren moet je er bij $PEPU en $PLAY op tijd bij zijn.

Pepe Unchained – succesvolle presale binnenkort bij exchanges

Niet veel presales weten het te bereiken, maar Pepe Unchained deed het vorige week; de grens van $ 10 miljoen passeren. Inmiddels is de teller alweer verder opgelopen en lijkt ook de $ 11 miljoen grens elk moment aangevallen te kunnen worden.

Het project brengt de bekende Pepe meme naar een eigen Layer-2 blockchain, waardoor het meer transacties tegelijkertijd kan verwerken en tevens sneller en goedkoper wordt om transacties te versturen. Verder is er ook een eigen blockchain verkenner waarin je alle transacties van $PEPU kunt bekijken.

Het project is nog heel even in een presale verkrijgbaar, en je kunt de tokens nu via de website kopen door ETH, USDT of BNB in te ruilen.

 

 

PlayDoge – nog 2 dagen voor einde presale

De PlayDoge presale is in feite afgelopen, maar toch is het nog 2 dagen mogelijk om de token te kopen via de website van het project, daarna zal die beschikbaar komen bij decentrale exchanges. Het project heeft in de presale meer dan $ 6 miljoen opgehaald.

PlayDoge presale pagina

Door nu te investeren, kun je de tokens vrijwel direct claimen en verder verhandelen. Je koopt de token net als $PEPU door gemakkelijk ETH, USDT of BNB in te ruilen.

 

 

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
AVALANCHEsolanaWorldcoin

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...