Avalanche (AVAX) koers verwachting 2024, 2025 – 2030

Avalanche

Avalanche is een open-source blockchain waar je snelle en goedkope transacties kunt uitvoeren. Na een lange periode waarin de koers wat lager lag, is de waarde van AVAX, de token van Avalanche, weer aan het stijgen. In dit artikel maken we een Avalanche koers verwachting voor de periode 2024 tot 2030. Benieuwd of je moet investeren in deze token? Lees dan snel verder.

AVAX koers verwachting 2024, 2025, 2030

 • Eind 2024: Als we kijken naar verschillende factoren zoals de ontwikkeling van de AI chatbot, AvaGPT, de schaalbaarheid van de blockchain en het wachtschema dat Avalanche gebruikt, lijkt het erop dat de AVAX koers wat is gestegen.
 • Eind 2025: In 2025 is er waarschijnlijk meer steun richting crypto projecten en is het effect van de Bitcoin halving merkbaar in altcoins. Het wachtschema zorgt er echter voor dat Avalanche nog steeds niet zijn ATH zal evenaren in dit jaar.
 • Eind 2030: Door de schaalbaarheid en de functies van de blockchain verwachten wij dat Avalanche in 2030 veel populariteit heeft gekregen. Dit zal dan ook te zien zijn in de AVAX koers.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Avalanche Koers Historie – Ontwikkeling AVAX Koers

Avalanche is een crypto project dat in 2018 begon door onderzoekers van Cornell University en in 2020 is gelanceerd.  De presale liep bovenverwachting en haalde $42 miljoen binnen. Avalanche heeft meerdere presale rondes gehad, waarin in totaal 16% van de AVAX tokens zijn verkocht. De presale prijs lag tussen $0,33 en $0,85.

Toen de token eindelijk op exchanges werd verhandeld, steeg de waarde vrijwel meteen naar $5,3. Dit werd echter gevolgd door een langdurige sell-off waardoor de prijs weer daalde naar $2,92 in december van dat jaar. Toen de crypto markt in de volgende bull run kwam, bereikte AVAX zijn eerste echte piek op $55. Dit was februari 2021.

De token bleef stijgen en behaalde zijn ATH van $146 aan het einde van 2021. Toen de stablecoin Terra Luna in mei 2022 echter crashte, daalde AVAX enorm. De AVAX koers stortte in en daalde naar ongeveer $15. Sindsdien is de token steeds verder gaan dalen tot $8,3 in september 2023.

Sinds het begin van oktober 2023 zit er echter weer een positieve trend in de AVAX koers en de token wordt op dit moment dan ook verhandeld voor $29,52.

avalanche koers 2021 - 2024

Belangrijkste punten uit de Avalanche koers geschiedenis

 • De presale van Avalanche bestond uit verschillende rondes. De prijs voor de token lag tussen $0,33 en $0,85.
 • Toen de token voor het eerst op een exchange te koop stond is de prijs gestegen naar $5,3.
 • De ATH voor AVAX werd bereikt op 21 november 2021. Deze lag op $146.
 • Op dit moment, na een lange periode van daling, is de koers weer iets gestegen. De token wordt verhandeld voor $29,52.

Avalanche koers verwachting 2024

Een van de dingen die Avalanche uniek maakt is de schaalbaarheid van het project. Het zou opgeschaald kunnen worden naar 4500 transacties per seconde. Ieder subnet kan daarnaast een vergelijkbaar aantal transacties verwerken. Zoals wordt uitgelegd in de beste bull run crypto lijst, maakt deze schaalbaarheid AVAX een goede token. Tijdens een bull run worden er namelijk heel veel transacties gemaakt die ervoor zorgen dat gas fees op Ethereum heel hoog worden.

Daarnaast kan de nieuwe AI chatbot, AvaGPT ook voor een stijging in de koers zorgen. Deze bot kan nieuwe gebruikers helpen wanneer ze vragen hebben over het ecosysteem. Dit kan ervoor zorgen dat het ecosysteem sneller gaat groeien. Wat hier ook bij kan helpen is het feit dat, volgens banken en analisten, de algehele macro-economische economie in 2024 gaat verbeteren.

Wat echter problematisch kan zijn voor de AVAX koers, is het bijzondere wachtschema dat gebruikt wordt. Het is bijna 4 jaar geleden na de lancering van Avalanche en nog steeds is nog maar 58% van de totale voorraad AVAX tokens in gebruik. Aan het eind van 2024 moet ongeveer 75% van de voorraad in gebruik zijn. Ook is de kans op een volgende grote sell-off aanwezig, aangezien de prijs nu weer redelijk is gestegen ten opzichte van een paar maanden geleden.

avalanche koers verwachting 2024

Hoewel we denken dat de Avalanche koers verder zal blijven stijgen in 2024, denken we niet dat hij richting hoogtes van november 2021 zal gaan. We voorspellen een gemiddelde koers van $30,5, met dieptepunten tot $21 en hoogtepunten tot $38.

Potentieel dieptepunt Gemiddelde koers Potentieel hoogtepunt
$21 $30,5 $38

Avalanche koers verwachting 2025

Kijkend naar 2025 verwachten we dat er meer institutionele interesse en steun voor crypto komt. Dit zal een belangrijke drijvende kracht zijn om de prijzen te doen stijgen. Ook de effecten van de volgende Bitcoin halving zullen in 2025 echt zichtbaar gaan worden.

Het wachtschema van Avalanche kan ook in 2025 weer voor problemen gaan zorgen. Aan het eind van 2024 is nog maar 75% van de tokens in circulatie. Dat betekent dat er nog 25% van de tokens gelocked zijn als we het nieuwe jaar in gaan. De traders die hun tokens al hebben ontgrendeld, zullen deze vast willen houden tot de volgende bull run zijn piek bereikt.

Hoewel het potentieel voor de Avalanche token beperkt is, denken we dat de gemiddelde koers gaat stijgen naar $54,5. Een potentieel dieptepunt zou $43 zijn, terwijl een potentieel hoogtepunt $66 is.

Potentieel dieptepunt Gemiddelde koers Potentieel hoogtepunt
$43 $54,5 $66

Avalanche koers verwachting 2030

Op de lange termijn zien we echter wel potentieel voor Avalanche. Dit heeft te maken met de usability en schaalbaarheid van het project. Avalanche biedt namelijk blockchain oplossingen voor bedrijven en andere crypto's.

Avalanche beschikt over verschillende chains. De 'C-chain' kan gebruikt worden om projecten naadloos over te zetten vanaf de Ethereum blockchain. De 'P-chain' zorgt ervoor dat ontwikkelaars gemakkelijk een eigen blockchain kunnen vormen met behulp van Avalanche features. Dit zal ervoor zorgen dat Avalanche een zeer verbonden en schaalbaar ecosysteem kan vormen.

Wat Avalanche daarnaast ook uniek maakt, is de veiligheid op de blockchain. Een cybercrimineel moet namelijk 80% van het netwerk beheren wil het iets uit kunnen halen. Bij Bitcoin of Ethereum is dit 51%.

Gezien deze factoren denken wij dat de AVAX koers zal gaan stijgen. Onze Avalanche koers verwachting 2030 is een gemiddelde koers van $100, met een potentieel dieptepunt van $70 en een potentieel hoogtepunt van $130.

Potentieel dieptepunt Gemiddelde koers Potentieel hoogtepunt
$70 $100 $130

Potentiële hoogte- en dieptepunten van de AVAX koers

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zal de AVAX koers niet direct heel hard gaan stijgen. Echter blijkt AVAX voor 2030 een van de meest veelbelovende crypto's omdat het veel voordelen kan bieden als Blockchain. Hieronder vind je nogmaals de laagste, hoogste en gemiddelde koers die wij verwachten voor 2024, 2025 en 2030.

Jaar Potentieel dieptepunt Gemiddelde koers Potentieel hoogtepunt
2024 $21 $30,5 $38
2025 $43 $54,5 $66
2030 $70 $100 $130

AVAX verwachting van experts en analisten

Wij zijn natuurlijk niet de enige die een Avalanche koers verwachting hebben gemaakt. Benieuwd wat andere experts en analisten te zeggen hebben? Wel nu:

CoinMarketCap.nl

“Experts speculeren dat de cryptomarkt nog lang niet uitgegroeid is. Echter is het door alle factoren die meespelen bij de stijging of daling van een cryptomunt, niet mogelijk om een exacte voorspelling te doen voor de komende jaren. “

CryptoNewZ

De CryptoNewZ AVAX crypto koers verwachting voorspelt mogelijke hoogtepunten van $36.46 en mogelijke dieptepunten van $15.01 voor het einde van 2024.

Wat is de Avalanche coin en waar wordt deze voor gebruikt?

Avalanche is een open-source crypto project dat bestaat uit 3 hoofd chains. Dit zijn de C-chain en de P-chain, die net ook al genoemd zijn, en de X-chain. Iedere chain heeft zijn eigen doel en zorgt ervoor dat het ecosysteem soepel blijft werken. Het project is opgezet door een team van onderzoekers van Cornell University en wordt geprezen voor het innovatieve algoritme wat Avalanche zo veilig maakt als blockchain.

AVAX, de token van dit crypto project, wordt gebruikt als governance token. Daarnaast werkt de token ook als gas fee op de P-chain en X-chain en kun je hem staken op alle chains. Avalanche werkt ook met sub chains. Ook hier kan AVAX gebruikt worden om gas fees te betalen. Je kunt hier echter ook met andere cryptomunten betalen.

Avalanche overzicht

Cryptocurrency Avalanche
Ticker AVAX
Rank #10
Koers $29,52
Koers verandering (24H) +5,44%
Marktkapitalisatie $11,36 miljard
Circulerend aanbod 434.86 miljoen AVAX
Trading volume (24H) $690,95 miljoen
All time high $146,22
All time low $2,79

Wat is het doel van de AVAX coin?

Zoals net al is benoemd kan de AVAX coin op verschillende manieren gebruikt worden. Bezitters van AVAX kunnen de token gebruiken als governance coin. Een governance token is een cryptocurrency die houders de mogelijkheid geeft om deel te nemen aan het bestuur van een protocol. Ook kunnen gas fees op twee van de drie hoofd chains betaald worden met AVAX. Als laatste kan AVAX gestaked worden. Je ontvangt beloningen door de tokens vast te houden.

Wat beïnvloedt de prijs van Avalanche?

Zoals in de Avalanche koers voorspellingen voor de jaren 2024 tot 2030 te zien is, is een stijging of daling in de koers afhankelijk van verschillende factoren:

Sentiment van de cryptomarktAdoptatie van de blockchainBruikbaarheid van de tokensAanbod AVAX tokens
Net als andere altcoins, is het succes van Avalanche gedeeltelijk afhankelijk van het sentiment van de cryptomarkt. In 2021 steeg de waarde van AVAX enorm in de bull run en later daalde deze met andere tokens ook weer. Bij de volgende Bitcoin halving zal de token, net als andere tokens waarschijnlijk ook weer gaan stijgen.
In de Avalanche koers verwachting 2030 is te zien dat, zodra de adoptatie van de blockchain omhoog gaat, de prijs ook zal stijgen. De blockchain kan voor verschillende dingen gebruikt worden en is uniek oor zijn schaalbaarheid. Dit kan later goed van pas komen.
AVAX kan op verschillende manieren gebruikt worden in het Avalanche ecosysteem. Wanneer het belangrijker wordt om te stemmen over bepaalde beslissingen din beleid, dan zal de token als governance token gebruikt kunnen worden. De prijs zal dan waarschijnlijk stijgen.
Op het moment dat er te veel tokens die voorheen gelocked waren vrijkomen, dan kan dit ervoor zorgen dat traders de tokens willen verkopen. Een hoge verkoopdruk zorgt ervoor dat het aanbod groter wordt dan de vraag waardoor de prijs zal dalen.

Is investeren in AVAX verstandig?

Ben je aan het overwegen om AVAX te kopen? Avalanche is een aantrekkelijk crypto project met een eigen blockchain en token. De blockchain heeft potentie om in de toekomst erg groot en belangrijk te worden door de schaalbaarheid en compatibiliteit. De AVAX koers is echter flink gedaald sinds oktober 2021 door een bearish sentiment in de markt.

Op dit moment is AVAX nog maar 20% waard van wat het ooit was. Kijkend naar de Avalanche koers verwachting voor 2024 tot 2030 is het daarom een goed moment om te investeren in de token. Ondanks dat de token waarschijnlijk niet heel snel zal gaan stijgen, verwachten wij dat de prijs weer richting $100 zal gaan.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Beste plek om Avalanche te kopen

Heb je besloten om Avalanche te kopen? Dan raden wij je hiervoor Coinbase aan. Coinbase is een van de beste platformen waar je crypto kunt kopen. Hoe je Avalanche bij Coinbase koopt, doe je in de volgende eenvoudige stappen:

 1. Stap 1: Maak een account aan bij Coinbase

  Voordat je Avalanche tokens kunt kopen, moet je eerst een account aanmaken bij een broker. Wij raden Coinbase aan. Op Coinbase vind je een ruim aanbod cryptomunten voor lage prijzen.
 2. Stap 2: Stort geld

  Nu je een account hebt aangemaakt en deze hebt geverifieerd, kun je geld storten op jouw account. Je kunt verschillende betalingsmethoden gebruiken om geld op Coinbase te storten. Denk bijvoorbeeld aan verschillende cryptomunten of je bankpas.
 3. Stap 3: Zoek naar AVAX

  Nu je een account hebt met een saldo, kun je gaan zoeken naar AVAX. Klik op 'Crypto bekijken' in de balk bovenaan je scherm. Nu verschijnt er een zoekbalk waarmee je naar Avalanche of AVAX kunt zoeken.
 4. Stap 4: Koop en claim je tokens

  Je kunt nu invoeren hoeveel AVAX tokens je wilt kopen. Heb je de tokens gekocht, dan moet je de aankoop bevestigen en kun je je tokens claimen.

Conclusie

In deze Avalance koers voorspelling hebben we gekeken naar de verwachte toekomstscenario's voor Avalanche met de AVAX token. We hebben een koersvoorspelling gemaakt voor de jaren 2024, 2025 en 2030.

Avalanche is een crypto project met eigen blockchain die in 2021 zijn ATH van $146 bereikte. Toen de markt overging in een bear markt, daalde de waarde van de token, net als die van veel andere tokens, enorm. Eind 2023 was de token nog maar 10% waard van wat het ooit was. De koers is de afgelopen twee maanden echter begonnen aan een nieuwe stijging.

Hoewel het lastig is om een nauwkeurige inschatting te maken, verwachten we dat de prijs de komende jaren langzaam gaat stijgen. Het zal even duren voordat de koers weer stijgt naar boven de $100, maar wij verwachten dat het in 2030 kan gebeuren.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Veelgestelde vragen

Wat is en doet de AVAX coin?

Is investeren in Avalanche verstandig?

Hoe koop ik de Avalanche coin?

Wat is de internet Avalanche verwachting voor 2025?

Wat is de internet Avalanche verwachting voor 2030?

Referenties

Lees meer over:

By Joren Verdoes

Met zijn 15 jaar ervaring als tech schrijver en meer dan 10 jaar kennis binnen de cryptowereld is Joren Verdoes een doorgewinterde en invloedrijke Bitcoinmagazine specialist. Hij brengt nieuws en actualiteiten samen met nuttige inzichten uit de markt.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

volgende Bitcoin halving 2024 Nieuws
De bitcoin koers blijft stijgen: aftellen naar halving in april is begonnen

De bitcoin gemeenschap bereidt zich voor op een belangrijke gebeurtenis in de cryptowereld: de volgende...

Nieuws
Bitcoin ETF’s hebben in 2 maanden ruim $10 miljard aangetrokken, goud ETF’s deden er 2 jaar over

BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) heeft in slechts zeven weken tijd $10 miljard aan beheerd...

Nieuws
Meer dan 100 miljard dollar Tether (USDT) gedrukt

Een nieuwe mijlpaal voor Tether's USDT. De stablecoin heeft een historische marktkapitalisatie van $100 miljard...

Dogecoin en meme coins Nieuws
DOGE Pumpt 70%, Gaat Dogecoin Nog Stijgen Deze Meme Crypto Rally?

Ben je te laat om in te stappen bij Dogecoin? De populaire meme token steeg...

Nieuws
WSJ geconfronteerd met rechtszaak wegens laster voor Tether-Bitfinex artikel

Het gerenommeerde The Wall Street Journal (WSJ) staat een rechtszaak te wachten vanwege een artikel...

Lees meer