Solana ETF goedgekeurd in Brazilië: SOL koers bereikt nieuwe ATH tegenover ETH – wat gaat SOL doen?

308 totale weergaven
Solana koers breekt door

Solana (SOL) heeft wederom Binance Coin (BNB) ingehaald als 4e grootste cryptocurrency op basis van market cap. Dit gebeurde nadat er een Solana ETF is goedgekeurd in Brazilië. Op hetzelfde moment heeft het SOL/ETH tradingpaar vandaag een all-time high (ATH) bereikt op 0,064 ETH voor 1 SOL.

De Solana koers is deze ochtend met 0,85% gestegen naar $ 154,23 in de afgelopen 24 uur. Hoewel de altcoin met ruim 8,5% is gedaald in de afgelopen week als gevolg van de crypto crash op maandag, is SOL op weg om een van de meest succesvolle altcoins van 2024 te worden.

Wat gaat Solana doen na goedkeuring SOL ETF in Brazilië?

Solana heeft in het afgelopen jaar een behoorlijke groei meegemaakt. Op dit moment ligt de altcoin zo’n 565% hoger dan een jaar geleden en is het een van de best presterende cryptomunten van deze periode, met een market cap van $ 72 miljard.

Solana heeft ook aandacht getrokken van instituties, waardoor er al meerdere aanvragen gedaan zijn voor een Solana ETF, die institutionele investeerders eenvoudig blootstelling geeft aan de crypto markt. Zo heeft de CVM in Brazilië goedkeuring gegeven aan het bedrijf QR om een Solana ETF te lanceren.

Dit is de eerste spot Solana ETF die goedkeuring heeft gekregen en zal naar verwachting volgen met goedkeuringen van een SOL ETF in andere landen.

De Solana koers heeft vannacht een dal bereikt van $ 142, maar is in enkele uren tot een piek van $ 156 gestegen. Op hetzelfde moment heeft Solana een nieuwe ATH bereikt tegenover Ethereum, na vijf groene daily candles in het SOL/ETH tradingpaar.

De sterke toename van de populariteit van Solana kan een teken zijn dat de altcoin vroeg of laat ook Ethereum in kan halen. Maar voorlopig is Ethereum nog ongeveer 15 keer zoveel waard als Solana.

Solana koers grafiek
SOL/ETH koers grafiek – TradingView

Ten opzichte van de dollar zou Ethereum dit jaar een nieuwe ATH kunnen bereiken boven $ 250. Crypto analisten verwachten dat de altcoin in de volgende bull run rond de $ 700 waard kan worden, waardoor het een stuk dichter bij de huidige waarde van Ethereum zou komen, hoewel ETH uiteraard ook zal stijgen in een nieuwe bull run.

Op korte termijn kan Solana ondersteuning krijgen bij het niveau van $ 137, gevormd door zijn dieptepunt van afgelopen zondag. De eerstvolgende grote resistance level ligt bij de 30-daagse moving average rond $ 161 en een doorbraak hierboven kan leiden tot verdere stijgingen richting $ 167.

Lees ook -> Solana vs Ethereum: SOL koers herstelt met 35% pump, bereikt ATH tegenover ETH – wat gaat SOL doen?

Welke crypto gaat stijgen aan het eind van de zomer?

De crypto markt is weer redelijk hersteld na de zware crash van afgelopen maandag, toch ligt de markt nog zo’n 10% lager dan een week geleden en is dit nog steeds een goed moment om te kopen. Vooral kleinere altcoins zijn over het algemeen ondergewaardeerd op het moment, waardoor ze de mogelijkheid bieden om veel geld te verdienen aan het eind van de zomer.

Vandaag kijken we naar twee kleine altcoins die op het punt staan om te lanceren, maar voor die tijd nog afgeprijsd zijn in de presale. Vroege investeerders kunnen deze tokens vroegtijdig reserveren en profiteren als ze stijgen in waarde na hun eerste exchange listing.

PlayDoge (PLAY)

PlayDoge (PLAY) combineert Play-to-Earn, nostalgie en memes tot een gouden formule voor de komende bull run. In de game van PlayDoge is het mogelijk om voor je eigen virtuele Shiba Inu hond te zorgen en hiermee geld te verdienen. PLAY is de token die binnen het ecosysteem gebruikt kan worden voor aankopen, maar ook voor extra beloningen.

Het concept van PlayDoge is gebaseerd op de klassieke Tamagotchi die in de jaren 90 een groot succes was. PlayDoge is echter eenvoudiger te spelen omdat je huisdier minder aandacht vraagt, daarnaast verdien je XP en PLAY-tokens door je huisdier te verzorgen en ermee te spelen.

PLAY kan gebruikt worden voor de aankoop van nieuwe huisdieren, in-game items en upgrades, daarnaast kun je PLAY staken voor passief inkomen en verkopen voor geld. Je kunt PLAY vroegtijdig kopen tijdens de presale voor $ 0,00527 per stuk, terwijl deze presale al $ 6 miljoen heeft opgehaald en binnenkort zal eindigen.

 

Base Dawgz (DAWGZ)

Solana is dit jaar behoorlijk gegroeid in populariteit, maar andere blockchains blijven ook erg populair. Base Dawgz (DAWGZ) neemt het zekere voor het onzekere en zet in op vijf grote blockchains om op te lanceren. Hierdoor heeft deze meme coin een grotere doelgroep en meer potentie om viraal te gaan.

DAWGZ is een avontuurlijke meme coin die gelanceerd zal worden op Base, Ethereum, de Binance Smart Chain, Avalanche en Solana. De meme coin staat in het teken van basejumpen en gebruikt een herkenbare Shiba Inu als mascotte voor extra herkenbaarheid onder de crypto community.

Je kunt DAWGZ via meerdere chains kopen voor $ 0,007414 per stuk en zult de token dan op de desbetreffende chain ontvangen. Het is ook mogelijk om DAWGZ vroegtijdig te staken, met een indrukwekkende APY van 934% op het moment, waarmee je in iets meer dan een maand je investering kunt verdubbelen.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
solsolana

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...