Betekent mogelijke Solana ETP in Canada een SOL ETF in VS?

3605 totale weergaven
solana etf

3iQ, een digitale vermogensbeheerder, heeft een aanvraag ingediend om een Solana exchange-traded product (ETP) te noteren aan de Toronto Stock Exchange. Dit nieuws heeft speculaties aangewakkerd dat Canada wellicht eerder een Solana ETF ziet dan de Verenigde Staten. Na de goedkeuring van twee crypto ETFs eerder dit jaar, is Solana de belangrijkste kandidaat voor dit nieuwe aanbod.

3iQ lanceert Solana ETP

3iQ heeft aangekondigd dat het een voorlopige prospectus voor The Solana Fund (QSOL) in Canada heeft ingediend. Dit toont hun inzet voor innovatie. Als het wordt goedgekeurd, zou dit de eerste SOL ETP in Noord-Amerika zijn.

Wat betekent een Solana ETF voor de markt?

Solana heeft de afgelopen maand meer dan 27% van zijn waarde verloren, volgens CoinMarketCap. De cryptovaluta heeft moeite om zich staande te houden rond de $130, tijdens een bredere markt terugval. Technische analyses laten een neerwaartse trend zien, met Solana die onder zijn 50 en 200-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden handelt.

Toch is er nog steeds veel potentieel voor Solana om zich bij Ethereum en Bitcoin aan te sluiten als de derde crypto ETF in de VS. De mogelijke introductie van een Solana ETP in Canada heeft veel investeerders doen afvragen of een goedkeuring in de VS daarna zou kunnen volgen.

Bloomberg analist Eric Balchunas vroeg zich af waarom meer bedrijven deze strategie niet hebben gevolgd. Hij suggereerde dat een verandering in het politieke klimaat in de VS zou kunnen leiden tot een meer crypto vriendelijke regelgeving. Hij speculeerde dat een tweede termijn voor Trump de goedkeuring van extra crypto ETFs zou kunnen versnellen.

Marktreacties en toekomstverwachtingen voor de SOL koers

Opvallend is dat de aankondiging van de SOL ETP geen grote impact heeft gehad op de prijs van Solana. Echter, de hype rond een ETF zou de Solana koers kunnen laten stijgen. Eerder dit jaar leidde de goedkeuring van de Bitcoin Spot ETF tot een recordprijs van $73.000 in maart.

De introductie van een Solana ETF in Canada kan de weg vrijmaken voor soortgelijke producten in andere regio’s, waaronder de VS.

Lees meer over:
solana etf

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd